• DOLAR 32.194
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2506.66
  • ...
SON DAKİKA
Mardin Özel Halk Otobüsleri'nin hali içler acısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'in Artuklu ilçesinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Özel Halk Otobüsleri sürücülerinin yolcuya karşı gerekli yükümlülüklerini yerine getirmediğinden yakınan halk, yetkilileri göreve çağırdı.

“Şikâyetlerimiz ciddiye alınmıyor”

Özel halk otobüs sürücülerinin çoğu zaman keyfi uygulamalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ve konuyla ilgili yaptıkları şikâyetlerin ciddiye alınmadığına ifade eden Hasan Demir adlı vatandaş, belediyenin sorumluluk alanı içerisinde olan bu araçların daha sık denetlenerek gerekli standartta getirilmesi gerektiğini söyledi.

“Keyfi beklemeler sabırları zorluyor”

Özel Halk Otobüslerinin ilgili belediyenin gözetim ve himayesinde yolcu taşımacılığı yaptığını hatırlatan Demir, "Halk otobüsleri sürücülerinin çoğu zamanda lakayt ve gayri ciddi tavır ve yaklaşımlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Otobüsler seyrüsefer sırasında, duraklarda yolcu almak ve indirmek için makul süreler dışında beklemeler yapıyor. İtiraz ettiğimizde ise eşlerimiz ve aile bireylerimiz önünde küçük düşürücü diyalog ve azarlamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Eski Hastane olarak tabir edilen Meydan Başı Durağı ile yolcu rotasyonu yapılan TOKİ Durağında özellikle akşam vakitleri sabırları zorlayan keyfi bekleme süreleri ile karşı karşıya kalıyoruz. İlgili belediyenin yönetim, denetim ve yürütümüne bağlı olarak çalışan bu arkadaşlara gerekli denetimler daha sık yapılmalıdır.” diye konuştu.

“Özel Halk Otobüsleri’nin hali içler acısıdır”

Hatice Olcasöz adlı yolcu ise Mardin'in sadece adının büyüdüğünü, kültürel ve sosyal anlamda her gün biraz daha geriye doğru yaslandığına üzüntüyle müşahede ettiklerini söyledi. Mardin'de yaklaşık 8 yıldan beri görevi nedeniyle bulunduğunu ifade eden Olcasöz, "Mardin bir medeniyet şehri. Bu kentte binlerce yabancı misafir gelmekte… Gelen misafirler sadece camimizi, kilisemizi görmeye gelmiyor. Sözünü ettiğimiz o medeniyetimizin bugünkü varislerini de görmeye geliyorlar. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki, şehirdeki çarpık yapılaşmadan tutun da temizliğe, çöp sorununa, yolların bozukluğuna ve beni ilgilendirdiği için her gün binmek zorunda kaldığım Özel Halk Otobüsleri’nin hali içler acısı. Otobüs kaptanlarının gerek kişisel temizlik ve giyinişleri gerekse de yolcuya karşı olan tavır ve yaklaşımları çoğu zaman incitici ve küçük düşürücü oluyor. Buna gerek valilik gerekse de belediye el atıp sıkıntılarla ilgili bir standart getirirse buna benim gibi memnun olacak insan sayısı çok fazla olacaktır.” dedi.

“25 kuruş için yüzü asılan kaptan istemiyoruz”

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde öğrenci olduğu için her gün kaptana kimlik gösteren biri olarak ismini vermekten kaçınan Ahmet K. isimli öğrenci ise; "Ben aslında yakın bir şehirden buraya geldim. Bizim şehrimizde de dolmuşlarda benzer sıkıntılar var ama bu kadar değil. Biz burada bindiğimiz araçta otobüs şoförüne öğrenci olduğumuzu söylediğimiz vakit, kaptanın yüzü asılıyor. Sanki adamın başından aşağı kaynar sular dökülüyor. Ayıp olmasa o kadar yolcunun önünde sizi araçtan indirecek. Öğrenci kimliğimizi gösteriyoruz, kimliğimizi kılıfından çıkartmamızı istiyorlar ve da pek çok şey. Mardin; güzel insanların, sıcak kalpli ve yurtsever insanların memleketi… Bu gibi yaklaşımları Mardin'in güzel insanlarına yakıştırmıyorum ama bu olumsuzlukları da bütün bir halka mal etmek doğru değildir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir