• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Kurbanlıklar Muş'tan yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Kurbanlık hayvanlar Muş'tan yola çıkmaya başladı. Türkiye'nin değişik illerine doğru yola çıkmak üzere hayvanlarını kamyonlara yüklemeyen yetiştiriciler, hayvan fiyatlarından şimdilik memnun olduklarını söylüyor.

Uygulanan et kotasının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden besiciler, devletin kendi içerisindeki kota sistemine bir düzenleme getirmesini istedi.

"Fiyatlardan memnunuz''
30 yıldan beri hayvan besiciliği ile uğraştığını ve fiyatlardan memnun olduğunu ifade eden hayvan yetiştiricilerinden Mehmet Demir, "2 aydır bu hayvanları içeride besliyoruz. Bu hayvanları sattığım kişi hayvanları İstanbul'a götürüyor. Besicilik hem zor hem de zevkli bir iştir. Bu yıl mal çok pahalı. Biz fiyatlardan memnunuz. Alanlara da Allah yardım etsin." dedi.

"Et kotası sorunu halledilsin''
Türkiye'nin kendi içerisindeki et kotası sorununu halletmesi halinde yetiştiricinin kazanacağına dikkat çeken hayvan tüccarı Deniz Özdemir ise, "Yetiştiricilik tabi ki zor bir iş. Saman masrafları kurban mesafesi, Türkiye'deki et tüketimi ve belli sürelerde ithal etin geldiği dönem köylüyü sarstı. Bunlar önemli şeyler. Eğer ithalat konusunda devlet kendi içerisinde et kotası sorununu hallederse köylü kazanır. Türkiye coğrafyasında yüzde 70'in üzerinde halkımız köylüdür. Köylü bu işle uğraşıyor. Tabi ki bunlar önemli konulardır.'' şeklinde konuştu.

Hayvanlarının sağlık kontrolünden geçirildiğini, Tarım İl Müdürlüğünden hayvanların bütün resmi işlemlerinin yapıldığını belirten Özdemir, ileriki günlerde bir düşüşün olmaması halinde, fiyatlardan da şimdilik memnun olduklarını söyledi.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir