• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
köylere belediye otobüsü seferleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Yeni Büyükşehir Yasası ile sınırları genişleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına giren köylere belediye otobüsleri ile hizmet vermeye başladı. Merkez ve taşra ilçelere bağlı köylere başlatılan otobüs seferleri ise köyde ikamet eden vatandaşları sevindirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğünün başlattığı otobüs seferlerinde; Gaziantep merkeze bağlı köyler ile Nizip’e bağlı köylere günü birlik belediye otobüsleri seferleri düzenleniyor. 4 otobüs ile 3 hatta Cumartesi–Pazar günleri dahil haftanın tüm günleri çalışan belediye otobüsleri, sabah 05.30’da Gaziantep’te İstasyon Meydanı’ndan hareket ediyor. 70, 80, 90 dakika gibi seferlerle vatandaşlara hizmet veren otobüsler, köyde oturan vatandaşların mağduriyetini de gideriyor.

Birinci hatta; Bilek, Arıl, Battal Dayıdağı köylerine, İkinci hatta; Bilek, Tokdemir, Boyluca, Salkım, Tatlıcak, Güder, Adaklı, üçüncü hatta ise; Bilek, Tokdemir, Beyreli, Bozobası, Kabasakız, Dernek, Korucak, Alahacı, Köseler, Kamışlı köylerine seferler yapılıyor. Vatandaşlar otobüslere Kart27 ile binebiliyorlar. Yolcular, bu otobüslere kırsal ücret olan 2,5 TL ücret ödüyor.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir