• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Siirt Valiliği de Yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Valilik, ayrıca okul önlerinde öğrencilere rahatsızlık verebilecek her türlü inşaat gürültüsü ve seyyar satıcıların bulunmasını da yasaklayan bir yönerge yayınladı.
3 ayrı madde altında yayınlanan yönergede, ailenin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurttan kaçan veya kaybolan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, izinsiz il dışına çıkmaların önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla 18 yaşından küçüklere şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında ve acentelerde bilet satılmayacağı belirtildi.
Ayrıca çocukların uyuşturucu maddelerden korunması ile ilgili solumak, koklamak yoluyla alışkanlık ve bağımlılık yapan, zihinsel ve bilinçsel faaliyetlerini, psikolojik etki gösteren doğal, sentetik veya kimyasal, kırtasiye malzemesi, boya inceltisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan ve uçucu madde ihtiva eden ürünlerin çocuklara satışı yasaklandı.

Tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarının önlerinde ve yakın çevresinde okulla ilgisi olmayan şahıslar ile seyyar satıcıların öğrencileri rahatsız edecek hal ve hareketleriyle, eğitim ve öğretimin huzur ve sükunet içinde yapılmasına engel olan şahısların gezinmesinin yasaklandığı belirtildi.

Yönergede belirtilen konulara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri doğrultusunda işlem yapılacağı de ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir