• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Türkiye`de Kaç Tane Suriyeli Bebek Doğdu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hastane ve poliklinik kayıtlarına göre sadece kampların bulunduğu 10 ilde son 3 yılda 30 bin çocuk ülkelerinden uzakta dünyaya geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD)`nın verilerine göre, şu ana kadar kampların bulunduğu illerde 30 bin bebek dünyaya geldi.

AFAD, sağlık hizmetleri başta olmak üzere diğer hizmetlerden yararlanabilmeleri için bu 30 bin çocuğu kayıt altına aldı.

Kimliksiz ve kayıtsız çocuklar için tanıtım kartları çıkartıldı. Tanıtım kartlarında, doğum tarihi ile anne ve baba ismi yer alıyor. Bu 10 il dışında yaşayan Suriyelerin, Türkiye’de dünyaya gelen çocuklarına ilişkin ise net bir bilgi bulunmuyor.

İç savaşın ardından Türkiye’ye Ağustos ayı itibariyle 1 milyon 370 bin Suriyeli sığınmacı geldi. Bunlardan 220 bini 10 ilde oluşturulan 24 mülteci kampına yerleştirildi.

UNICEF RAPORU

UNICEF’in raporuna göre Suriye’deki iç savaştan 5.5 milyon çocuk etkilendi, 10 bin çocuk savaşta öldü. Toplam 8 bin çocuk iç savaşta anne, babası ve ailesini kaybederek kimsesiz kaldı. 450 bini Türkiye’de olmak üzere 1.2 milyondan fazla çocuk, komşu ülkelerde mülteci olarak yaşamak için ülkelerini terk etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir