• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Antep'te gürültü kirliliğine izin yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Belediye’nin bünyesinde hizmet veren Zabıta Daire Başkanlığı, 2014 yılı içerisinde 750 işyeri denetimin yanı sıra 118 kişiye havai fişek cezası kesti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, vatandaşların huzurunun bozulmaması ve gürültü ile rahatsız edilmemesi amacıyla Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yürütülen önleyici ve koruyucu çalışmalar çerçevesinde; eğlence mekânlarında, trafikte, inşaat faaliyetlerinde ve işletmelerden kaynaklanan gürültü sorunu ile ilgili olarak denetimlerin devam ettiğini söyledi.

Canlı müzik yayını yapan işletmeleri gerek vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine, gerekse rutin denetimler kapsamında halkın huzur ve sükûnunu korumak adına mevzuat çerçevesinde denetlendiğini aktaran Yalım, “Mevzuata aykırı faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlara idari para cezası ile birlikte ruhsata aykırı faaliyetten men cezaları veriliyor. 2014 yılı içerisinde yapılan 750 adet denetim neticesinde; 118 kişiye havai fişek cezası olan 82 bin 600 TL idari para cezası verildi. Diğer kişi ve kuruluşlara ise 68 bin TL olmak üzere toplamda 150 bin TL idari para cezası uygulandı” diye konuştu.

‘Gürültüye hep birlikte dur diyelim artık’ sloganı ile çalıştıklarını, dikkat edilmesi ve yasak olan faaliyetler üzerinde ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Ömer Yalım, “Bu bağlamda; susturucu ve ses giderici diğer parçaları olmadan bir motorlu kara taşıtı ile trafiğe çıkılmasına izin verilmiyor. Motorlu taşıtların üzerinde veya içinde, korna veya ses çıkaran başka bir cihazın gereksiz yere kullanılmasına izin vermiyoruz. Konut bölgelerinde insanları çok rahatsız eden sokak düğünlerinin ve havai fişek kullanımına izin yok. Radyo, televizyon ve müzik aletlerinin yerleşim alanlarında ve gürültüye duyarlı bölgelerde rahatsızlık verecek seviyede seslerinin yükseltilmemesi veya konumlandırılmamasına izin verilmiyor” şeklinde konuştu.

Yalım, konut alanları içerisinde her türlü inşaat faaliyetlerinin akşam 19.00, sabah 07.00 saatleri arasında yasak olduğunu, yasağa uymayanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu Hükümleri kapsamında 700 TL ile 21 bin 115 TL ceza verildiğini aktardı. Yalım, yine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında bin 929 TL ile 9 bin 660 TL arasında İdari Para Cezaları uygulandığını sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir