• DOLAR 32.268
  • EURO 34.728
  • ALTIN 2401.905
  • ...
Gaziantep'te kurutmalık sezonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’te mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan kurutmalık ürünlerin yapımı ve satışları başladı. Gaziantep’te önemli bir sektör haline gelen kurutmalık sebze üretimi Gazianteplilerin geçim kaynağı haline geldi.

Gaziantep ilinde kışın tüketmek için zahmetlerle hazırlanan kurutmalık sebze ürünleri, aynı zamanda Gazianteplilerin önemli bir gelir kaynağı oluyor. Mevsimlik işçiler tarafından tarlalardan toplanan patlıcan, biber ve salatalıklar yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep’in tarihi almacı pazarında yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören kurutmalıklar, ev hanımları tarafından bin bir zahmetle hazırlandıktan sonra kurutulması için iplere saplanarak düzüne haline getiriliyor. Kurutmacıların kendilerine getirdiği sebzeleri belirli bir fiyat karşılığında saatlerce çalışarak dolmalık haline getiren ev hanımları, böylece aile bütçelerine de önemli katkılarda bulunuyor.

İplere saplanan patlıcan, biber ve salatalıklar daha sonra kurutulmak üzere, kurutmacılar tarafından alınarak hazırlanan kurutmalık alanlara seriliyor. Güneşin altında birkaç gün bekletilen patlıcan, biber ve salatalıklar kuruduktan sonra toplanıp kurutmalık ürün satan sebzecilere pazarlanıyor.    (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir