• DOLAR 32.516
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Gaziantep'te sahte zeytinyağı baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, gece geç saatlerde depo halindeki bir imalathaneye düzenledikleri baskınla, halk sağlığını riske edecek 18 kiloluk 268 teneke sahte zeytinyağı ele geçirdi. Olayla ilgisi olan bir kişi kayıplara karışırken, sahte zeytinyağından numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Onatkutlar Mahallesi'nde bulunan depo halindeki bir imalathanede sahte zeytinyağı üretildiği bilgisine ulaşan Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gece geç saatlerde olay yerine baskın düzenledi. Zabıta ekiplerinin geldiğini fark eden ismi öğrenilemeyen bir kişi, olay yerinden kaçarak kayıplara karışırken, depoya giren Zabıta ekipleri, inceleme başlattı.

Yapılan incelemeler sonucu kötü koşullar içerisinde sahte zeytinyağı üretildiğini fark eden ekipler, 18 kiloluk 268 teneke zeytinyağını ele geçirdi.

El konulan sahte zeytinyağından numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuvara gönderilirken,  satışa hazır halde olan 268 teneke zeytinyağı ise araçlara konuldu. İşyeri hakkında ise cezai işlem uygulanarak kapatıldı.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde de yine halk sağlığı ile oynamak isteyen kişilere yönelik Gatem Kuruyemişçiler Sitesinde bir işyerine düzenlenen baskında 20 bin şişe içerisinde kanserojen madde içeren sahte nar ekşisi ve sirke ruhu ele geçirilmişti.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir