• DOLAR 32.369
  • EURO 34.733
  • ALTIN 2398.263
  • ...
`Din Görevlileri Toplumu İrşat Etmekle Mükelleftir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Konferans Salonu`nda il merkezi ve ilçelerde görev yapan din görevlileriyle düzenlenen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının Başbakanlığa bağlanmasına ilişkin, "Burada yadırganacak bir durum yok. Sadece milletimizin kalbindeki yerine yakın bir düzenleme yapıldı.”dedi. Din görevi yapmanın önemine de değinen Görmez, din görevlilerinin toplumu irşat etmekle mükellef olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın Başbakanlığa bağlanmasını değerlendiren Görmez, "Burada yadırganacak bir durum yok. Sadece milletimizin kalbindeki yerine yakın bir düzenleme yapıldı. Bunun sembolik bir değeri vardır, bunu kabul ediyoruz. Bu düzenlemeyi düşünen bütün büyüklerimize teşekkür ediyorum. Doğrusu hem Türkiye`de hem de yurtdışında Diyanet İşleri Başkanlığı`nın ihraz ettiği mevki ve statü dikkate alındığında, bu zaten olması gereken bir şeydi.” diye konuştu.

Yeryüzünde yaratılan her insanın Allah`a şükür borçlu olduğunu kaydeden Görmez, diyanet camiasının ise Allah`a farklı şükürlerde bulunmak mecburiyetinde olduğunu söyledi. Görmez, konuşmasına şöyle devam etti: "Çünkü Cenab-ı Hak yarattığı bütün insanları bir yerde istihdam ediyor. Ama Cenab-ı Hak bizi peygamberlerin makamında, yüce kitabını yeryüzünde insanlara öğretmede, mihrapta, minarade ve vaaz kürsüsünde insanlığı irşad etmede istihdam ediyor. Dolayısıyla Allah`a ne kadar şükretsek azdır. Buna rağmen şükretmekten aciziz. Her insan Allaha şükür borçlu. Ancak diyanet işlerinde çalışanların diğer bütün insanlardan ayrı üç ayrı şükür borcu var. Bugün hala bütün yeryüzünde nereye gidersek gidelim, dünyanın ne kadar mazlumları varsa onlarla birlikteyiz. Onlara umut olmuş bir milletin ahfadı olduğumuz için Allah`a ne kadar şükretsek azdır. Sadece Bitlis`in yetiştirdiği alimleri dikkate aldığımızda, bunlar bütün dünyaya ve bölgeye ışık vermişlerdir. Bu nedenle onların ahfadı olmaktan büyük onur duyuyuruz." (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir