• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
`Çocuklarımıza barış dolu bir ülke bırakmalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 83. İzmir Enternasyonal fuarı için İzmir’ de bulunan Vali Mustafa Cahit Kıraç ve beraberindeki heyet, İzmir Valiliği, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Ziyaretlerde dünya barışı üzerinde durulurken, herkesin bu topraklarda kardeşçe yaşaması gerektiği vurgulandı.

“Çocuklarımıza barış dolu bir ülke bırakmalıyız”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’i ziyaret eden Vali Kıraç’ı karşılayan Sertel, Barış’ın insanlık için en önemli kavram olduğunu belirterek,  “Bu ülke topraklarında herkesin kardeşçe yaşadığı, insanların dili, dini, ırkı, mezhebi nedeniyle ötekileştirilmediği, aynı bayrak altında herkesin demokratik hak ve hukuktan eşit yararlandığı bir ülke diliyorum” talebinde bulundu.

Diyarbakır’ı terörle anılan bir il olmaktan çıkarıp, barışla, kültürüyle, tarihi ve doğal zenginlikleriyle anılan bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını belirten Vali Mustafa Cahit Kıraç ise şöyle konuştu: “Barışı tesis etmek ve kurmak savaşı yönetmekten zordur. Dünyanın kan gölüne döndüğü bir ortamda, kuruluş felsefesi insan yaşatmaya dayalı bir ülkenin evlatları olarak bu barışı ısrarla kurmak, yeniden tesis etmek, onu muhafaza etmek zorundayız. Çocuklarımıza barış dolu bir ülke bırakmalıyız.”

İzmir Valiliğini ziyaretinde mevkidaşı ile bir süre sohbet eden Vali Kıraç, daha sonra yaptığı açıklamada; başlamış olan kardeşlik köprüsünü güçlendirmek için Diyarbakır’ı kültürüyle, sanatıyla, değerleriyle ve insanıyla İzmir’e taşıdıklarını ve İzmirlilerle buluşturmaya getirdiklerini ifade etti.

“Diyarbakır en güvenli illerden biri”

İzmir Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret eden Kıraç’ı karşılayan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise ağırladığı misafiri Mustafa Cahit Kıraç’ın Valisi olduğu il olan Diyarbakır’ın en güvenli illerden biri olduğu söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir