• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızıltepeli çiftçiden Enerji Bakanı hakkında suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesi Akyüz Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan Kahraman Timur isimli vatandaş, elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduğunu savunarak Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi verdi.

Suç duyurusu hakkında Kızıltepe Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Timur, “Son zamanlarda yaşanan elektrik sıkıntısından çok mağduriyet içerisindeyiz. Fakat son zamanlarda insanları bu eyleme teşvik eden Enerji Bakanı Taner Yıldız’dır. Sayın Yıldız resmen bu bölgeye ambargo uygulamıştır. Eksim Holding bu şirketi kendi parasıyla aldı. Sayın Bakanın çıkıp açıklama yapmasını istiyorum. Eğer Eksim Holdingin sahibi ise ya da ortaklığı varsa ya da bu şirketin avukatıysa vatandaş olarak bunu bilmemiz en tabii hakkımızdır.”ifadelerini kullandı.

Kendilerinin mağdur olduğunu ifade eden Timur, “Gazze’de yapılan savaşta bile günde bir saat elektrik veriliyor. Fakat Sayın Bakan 3 gün kesintisiz bir şekilde elektrik vermemiştir. Ürünlerimiz zarar görmüştür. Ben Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulundum. İlgili bakan hakkında fezleke hazırlanması konusunda savcı ile görüştüm, dilekçemi verdim. Umarım bu mecliste konuşulur tartışılır fakat ben ilgili Bakandan kesinlikle açıklama bekliyorum.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir