• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Gazze`de Yapılan Ankete Göre Kim Önde ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin halkının siyasi eğilimini ölçmek üzere yapılan kamuoyu araştırması bugün seçim yapılması halinde İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın oyların yüzde 61`ini alacağını gösterdi.

Filistin Politika ve Eğilim Araştırmaları Merkezi tarafından Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde bin kişi üzerinde gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 61`i, Filistin Devlet Başkanlığı için Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye`ye oy vereceğini söyledi.

Anket sonuçlarına göre, olası bir seçimde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ise oyların ancak yüzde 32`sini alacak. Gazze Şeridi`nde Heniyye`ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 53, Batı Yaka`da yüzde 66 olurken, Abbas için ise bu durum Gazze Şeridi`nde yüzde 43, Batı Yaka`da yüzde 25 oldu.

Anket sonuçlarına göre ayrıca milletvekili seçimi olması halinde katılım oranı yüzde 78 olacak ve Hamas oyların yüzde 46`sını alacak. Buna karşılık Fetih`in oy oranı ise yüzde 31`de kalacak. Anket sonuçları, yüzde 17 oranında bir kararsız seçmen olduğunu gösterirken, Hamas ve Fetih dışındaki partilere oy vereceğini söyleyen Filistinlerin oranı ise yüzde 7. Ankete katılanların yüzde 69`u seçimlerin önümüzdeki 6 ay içerisinde yapılmasını istiyor.

Öte yandan anket sonuçlarına göre Filistinlilerin yüzde 79`u, Hamas`ın savaşı kazandığını ve savaşın başlamasından israilin sorumlu olduğunu düşünüyor. Aynı merkez tarafından iki ay önce yapılan başka bir kamuoyu araştırmasında Hamas`ın oyları yüzde 32, Fetih`in ise yüzde 42 olarak çıkmıştı.

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir