• DOLAR 34.21
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2877.485
  • ...
Arapça yazılı tabelaların kaldırılmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep’teki olaylar sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından Suriyelilere ait işyerlerinden Arapça yazılı tabelaların kaldırılmasına tepki gösteren İmkân Der Gaziantep Şubesi Başkanı Said Gökdere, bunun yanlış bir uygulama olduğunu söyledi.

Yaşanan gerginliklerin bu şekilde çözülemeyeceğini ifade eden Gökdere, “Gaziantep’te Suriyeli mültecilere yönelik başlatılan bazı eylemlerden sonra Suriyeli işletmecilerin işyerlerinde bulunan Arapça yazılı tabelalar kaldırıldı. Her ne kadar bu tabelaların güvenlik açısından kaldırıldığı ifade edilse de bu tür girişimler yaşanan olayların ve sorunların temel çözümü değildir. Belediyemizin bu tavrı ırkçı grupları sevindirmekten başka bir işe yaramayacaktır.”dedi

Tabela kaldırmanın sorunları çözmeyeceğini dile getiren Gökdere, “Suriyeli kardeşlerimizin açmış olduğu işyerlerindeki Arapça yazılı tabelalara top yekûn kafayı takmışlar. Arapça yazılı tabelaları kaldırıyorlar. Sayın başkanımıza sesleniyorum ve diyorum ki; ben de bir Gaziantepli olarak kurtuluş savaşında dedeleri Antep’i işgal eden, 6 bin küsur ceddimin kanına giren katillerin torunlarının diliyle yazılı tabelaları Antep’te istemiyorum. Buyurun bunun içinde bir girişimde bulunun. Ayrıca buradaki maksat tabela mı?  Yoksa Kur’an alfabesi olması mı? Bunu da ayrıca sormak istiyorum. ”şeklinde tepki gösterdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir