• DOLAR 32.294
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2413.932
  • ...
Diyarbakır Dicle Üniversitesi İzmir Enternasyonal Fuarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Bu yıl Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan ve konukların konuşmalarıyla başlayan İzmir Enternasyonal Fuarına onur konuğu olarak katılan Diyarbakır, birbirinden renkli etkinlikleriyle fuara büyük renk katıyor.

Açılışa  Diyarbakır’dan Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk, Diyarbakır yerel ve ulusal basın temsilcileri ile çok sayıda kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.

Fuarda bir stant açan Dicle Üniversitesi (D.Ü.) Anadolu El Sanatları Topluluğunun “Ebru” etkinliği, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı Soner Okan’ın keman dinletisi ve D.Ü. halk oyunları ekibinin gösterisi, İzmirlilerden yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak, İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş’ın ebru yaptığı Dicle Üniversitesi standı, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Dicle Üniversitesi’nin Diyarbakır üzerine yaptığı çalışmalarını kapsayan kitap, CD ve el broşürlerinin yoğun ilgi gördüğü fuarda, çok sayıda Diyarbakırlı duygulu anlar yaşadı. Birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yapan Diyarbakır ve Dicle Üniversitesi standında İzmir’de yaşayan birçok Diyarbakırlı, memleketiyle hasret giderdi.

Dekoru; Ulu Cami, 4 Ayaklı Minare, Hasan Paşa Hanı gibi mekânlardan uyarlanan Diyarbakır standı, kendine has yöresel lezzetleriyle de göz doldurdu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir