• DOLAR 32.281
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2466.592
  • ...
Dışişleri: Yemen'deki eylemler kaygı verici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Dışişleri Bakanlığı, son günlerde Yemen’de meydana gelen eylemlerin, siyasi istikrarsızlık ve güvenlik konularında kaygı verici olduğunu ve Ulusal Diyalog Konferansı sonuçlarıyla bağdaşmadığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye, 2011  yılında halkın meşru  taleplerinin  karşılanması  amacıyla   Yemen’de iktidar  ve  muhalefet  arasında varılan  mutabakat  uyarınca  devam etmekte olan  siyasi geçiş sürecinde  önemli ilerlemeler sağlanmış olmasından memnuniyet  duymaktadır. Ancak, son günlerde şahit olunan Ulusal Diyalog Konferansı sonuçlarıyla bağdaşmayan bazı eylemler, siyasi istikrarsızlık  ve güvenlik durumunun daha  da  kötüleşmesi yönünde kaygıya neden olmaktadır.



Bu çerçevede, Türkiye, bir  kez  daha Yemen’deki  bütün siyasi grupları ve tarafları  şiddetten uzak  durmaya, sağduyu ile hareket  etmeye  ve  siyasi  geçiş  sürecine zarar  vermekten  kaçınmaya  davet etmekte, ayrıca 29 Ağustos  2014 tarihinde  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi  tarafından yapılan Başkanlık Açıklamasını  memnuniyetle karşılamaktadır. Yemen’de istikrar, refah ve güvenliğin sağlanması için  siyasi  geçiş sürecinin  başarıyla tamamlanması önem taşımaktadır. Türkiye, Yemen hükümetinin bu yöndeki adımlarını kuvvetli biçimde desteklemeye devam edecek ve kardeş Yemen halkıyla her alandaki dayanışmasını  sürdürecektir.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir