• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
Göç yüzünden ev fiyatları tavan yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ülkelerinde yaşanan iç savaştan ve başka nedenlerle Türkiye’ye sığınan göçmenler, ev fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu.

Ev fiyatlarının tavan yaptığı illerden birisi de Batman. Geçen sene 100 bin TL olan evler, şuanda yüzde 80 artışla 180 bin TL’yi bulmuş durumda. Aynı şekilde kira fiyatları da yüzde 50 artmış durumda. Bu nedenlerden dolayı da Batmanlılar ev almakta zorluk çekerken, kirayı ödemede de bir hayli zorlanıyor.

Konu ile ilgili görüştüğümüz emlak sahipleri de fiyatların yüksek olmasının Türkiye’ye yapılan göçler yüzünden olduğu söylediler.

Türkiye dışından gelen mülteciler yüzünden emlak fiyatlarının çok arttığını ifade eden Emlakçı Abdüsselam Demirel, “100 bin TL olan evlerin fiyatı yüzde 80 yükselerek 180 bin TL oldu. Kiraya da yüzde 50 oranında zam geldi. Batman halkı da bu durumdan şikâyetçi oluyor. Geçen seneye göre bu sene fiyat yüksekliği nedeniyle ev satamadık. Alış-satış ağırlaşmış durumda. Geçen sene 200 bin TL olan boş bir arazinin fiyatı şuanda 1 milyon TL’yi geçmiş durumda. Emlakçıyız ama herhangi bir kar elde edemiyoruz.” dedi.

Emlakçı Hamza Bulgan ise ticarettin durduğunu söyleyerek, “Ticaret durmuş. Kiralar aldı başını gidiyor. Göç nedeniyle kira ve ev fiyatları çoğaldı. Bir de buna verginin zamlanmasını da katarsak, daha çok olur. 1+1 eve 4 ay önce 200 TL denilirken, şuanda 400 TL deniliyor. TOKİ konutları da 150 TL iken 300 TL olmuş durumda. AFAD, konutları önceden maliyetine vereceğiz dedi ama şimdi fiyatını maliyetin 2 katına çıkarmışlar. Burada oturan aileler bu parayı veremiyorlar.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir