• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne modern bina
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Tapu ve Kadastro 15. Bölge Müdürlüğü için modern bir bina yapılacak. Yapılacak bina için ilk kazmanın önümüzdeki günlerde vurulacağı açıklandı. Binanın aynı zamanda 2015 yılı sonlarında hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.  

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan eski araştırma hastanesi yerine yapılacak olan Van Tapu ve Kadastro 15. Bölge Müdürlüğünde İpekyolu ve Tuşba Tapu Müdürlüklerinin de hizmet vereceği açıklandı.

Yaklaşık olarak 11 bin metrekare kapalı alanı olan binada, çok amaçlı salonların yanı sıra vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını giderebilecek birimlere de yer verilecek. Aynı zamanda binada çocuklar içinde kreşte yapılacağı belirtildi.

“Van’a devasa ve çok gösterişli bir bina inşa ediyoruz”

Tayini Eskişehir Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne çıkan Van Tapu ve Kadastro 15. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, “Van bölgesi biz göreve geldiğimizde özellikle hizmet yerleri açısından çok baki kalmıştı. 1996 yılında Van Bölge Müdürlüğü kurulmuş, bölge müdürlüğü Van Valiliği hizmet binasına sıkıştırılmış ve sıradan bir müdürlük olarak Van Valiliği hizmet binasında sıkışmış kalmıştı. 2011 yılında meydana gelen deprem birlikte diğer kurumların da Valilik binasına alınmasıyla hizmet verme konusunda çok zor bir durumda kaldık. Tabi bu vesile ile bu krizi, bu depremi nasıl şansa çeviririz, nasıl bir avantaja çevirebilirizin hesabını yaptık. Bu bağlamda Van’da yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alanı bulunan çok büyük devasa ve çok gösterişli bir bina inşa ediyoruz. Bu binanın projesini bitirdik inşallah en kısa sürede yapımına başlanacak.” diye konuştu.  

“Binamız Van’ın merkezi bir yerinde yapılacak”

Bu yıl temeli atılacak olan binanın 2015 yılı sonunda hizmete açılacağını belirten Kılıç, “Binamız Van’ın merkezi bir yerinde olan eski araştırma hastanesi yerine yapılacak. Burada yapmamızın amacı vatandaşın ilk yerden oraya ulaşım sağlaması, oraya her taraftan tek minibüsle yetişebilsin. Gerek Edremit ilçesinden gelen, gerek İpekyolu ilçesinden gelen, Erciş ilçesinden gelen, İskele’den gelen mutlaka bir dolmuşla gelsin dedik. Çünkü Tapu dairesine hasta olan insanlar geliyor, yaşlısı geliyor. Dolayısıyla tapuya gelen vatandaşlarımızın sadece tapuda işi olmuyor. Bunların diğer kurumlarla da işi oluyor. Genelde vatandaşlarımız eksik evrakla geliyor ve tekrar gidip gelmesi gerekiyor. Dolayısıyla merkezi bir yer olmamasının çok ciddi sıkıntılara sebep olacağını düşündüğümüz için böyle bir yer tespit ettik. Binamızın projesini, yer tespiti 45 gün içerisinde yani rekor bir sürede tamamladık.” İfadelerini kullandı.

“Yeni bina istihdam alanı da oluşturacak”

Bina için yaptıkları projenin içerisinde özellikle vatandaşın yaşam alanına çok önem verdiklerini söyleyen Kılıç, “Binamızın alt katını tamamen vatandaşlarımıza ayırdık. Burada banka, belediye, vergi dairesi, vatandaşların günlük ihtiyaçları, yaşam alanları, mescidi olsun, lokantası, kahvehanesi ve oturup konuşabileceği bir alan yaptık. Burada ilk temas noktaları olan tapu kadastro müdürlüğünün her biriminin bürosunu 1. Katta koyduk. Vatandaşlar ilk müracaatını temas noktasına yaptıktan sonra hiçbir şeye karışmayacak. Evrağı kendiliğinden dönecek dileyen vatandaşta orada oturup dostlarıyla sohbet edip evrağını bekleyebilecek. Dileyen vatandaşta gidip diğer işlerini görünceye kadar evrağı tamamlandığında kendisine mesaj ile haber verilecek. Diğer taraftan binamızda kreş koyduk, STK odaları, sağlık odaları ve her türlü imkânların olduğu mevcut otoparklar var. Van için bir taraftan hem inşaat girdisi sağlanacak, hemde bu binanın yönetimi ile ilgili hizmet alımı yapılacak. Güvenlik, temizlik, yemek gibi hizmet alımları yapılacak. Bunların yapımı içinde yaklaşık olarak 50-60 kişi ayriyeten istihdam edilecek. Yine Muş, Hakkâri, Van’ın Edremit ilçesine ve Tatvan’a çok modern binalar yapıldı, yapılmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir