• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Kaymakamlığa yapılan saldırı üzücü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, elektrik kesintisi protesto eylemleri yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Öter, elektrik kesintileri eylemleri sırasında kaymakamlık binasına ve kaymakamın makam arcına yapılan saldırıların üzücü olduğunu söyledi.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'in elektrik sorununun çözümü için çok çaba sarf ettiğini belirten Öter açıklamasına şöyle devam etti. Hak ararken başka insanların haklarını ihlal etmek, çevreye zarar vermek doğru değildir. Sorunun çözümü noktasında bu güne kadar İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe halkının yanında olmuş ve her türlü desteği vermiştir. Belki de Türkiye’de ilk kez bir kaymakam halkın demokratik eylemine katılarak destek vermiş. Ama ne yazık ki yaşanan son olayda kaymakamlık binası ve aracı hedef alınarak tahrip edilmeye çalışılmıştır. Emektar duyarlı çiftçilerimizin halkıyla her konuda dayanışma içinde olan İlçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in makamına ve aracına saldırıda bulunacaklarını asla düşünmüyor ve inanmıyorum.” dedi.

Öter, STK Platformu olarak elektrik sorunun çözümü konusunda her zaman çiftçimizle beraber olduklarını bu sorunla yakından ilgilendiklerini belirterek bu sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir