• DOLAR 32.216
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2446.79
  • ...
Kızılay kan toplama TIR'ı Mazıdağı'ında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- “Bağışlanan her kan kurtarılan üç can” sloganıyla  Mazıdağı’na galen Kızılay TIR’ı, bu gün sabahın erken saatlerinden itibaren halkın yoğun katılımı ile kan toplamaya başladı.

Kızılay’ın kan bağışları hakkında bilgi veren Kızılay kurum doktoru Bülent Önel, Kızılay’ın Sivil Organizasyonları  ve Kızılay TIR’ının il ve ilçeleri dolaşarak kan ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Önel “Halkın kan vermesi için afişlerden belediye anons sistemi ve daha önce kan vermiş kayıtlı kişilere telefondan direk mesaj atarak bilgilendiriyoruz.” dedi.

Mazıdağı halkının kan bağışına duyarlı olduğunu dile getiren Önel “ Mazıdağı halkı kan bağışı için gerçekten duyarlı ve buna olumlu yaklaşıyorlar. Mazıdağı halkına  Kızılay adına teşekkürlerini sunuyoruz. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğu unutulmamalı ve kan bağışına gereken önem verilmelidir. Unutulmaması gerekir ki, bağışlanan her kan bir hayatın kurtarılmasına vesile olabilir.” dedi.

Kan verme işlemleri bittikten sonra başka il ve ilçeleri dolaşıp kan toplamak için kızılay tırı yola çıkacak. (Süleyman Tuna-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir