• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Kimsesizler yurdunda şiddet" haberine yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Zaman gazetesinde yer alan “Kimsesizler yurdunda şiddet ve tecavüz skandalı” başlıklı haberin asılsız olduğunu açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bahse konu olan Güçsüzler yurdumuzda, Gaziantep ve çevre illerinde ailesi tarafından dışlanan, sokağa bırakılan, kimsesi olmayan, tedaviye cevap vermeyen, zihinsel bedensel engellilere bakım hizmet verilmektedir. Tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanan merkezimizde barınan hastaların tüm tedavi ve bakım hizmetleri doktor raporları doğrultusunda en üst düzeyde sunulmaktadır. 2004 yılından bu yana merkezin hem mekânsal hem de sunulan bakım hizmetinin kalitesinin yükseltilmesi noktasında birçok çalışma yapılmış, hatta merkezimizin kapasitesi arttırılarak daha çok bakıma muhtaç insanımızı barındırmak amacıyla ek bina oluşturulmuştur.”denildi.

“Şiddet ve uygunsuz davranışların yapıldığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadı”
Gazetede yer alan iddiaların yurdun eski bir çalışanı tarafından uydurulduğu savunulan açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: “Bahse konu merkezimizde sürdürdüğümüz  tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi çalışmaları ile ilgili olarak merkezin eski çalışanlarından Z.O. isimli şahıs tarafından ulusal bir gazeteye (Zaman Gazetesine) verilen asılsız bilgilerle merkezde barınan hastalara kötü muamelede bulunulduğu yönünde iddialarda bulunulmuştur. Bahse konu olan iddialar Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza iletildiğinden itibaren kurumumuz ve ilgili kurumlar idari işlem başlatmış, kurumda çalışan personel ve hastaların bilgisine başvurulmuş, kötü muamele gördükleri iddia edilen hastalara gerekli tetkikler yapılmıştır.  Yapılan incelemeler neticesinde şiddet ve uygunsuz davranışların yapıldığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı kurumumuz ve ilgili kurumlarca rapor halinde belirtilmiştir.”

Asılsız ve karalayıcı ithamlarla, hayırseverler ve personelin emeklerinin hedef alındığı savunulan açıklamada, “Gaziantep’in duyarlı ve hayırsever vatandaşlarının değerli katkılarının da olduğu, korunmaya ve bakıma muhtaç insanımıza hizmet veren Güçsüzler Yurdumuz haftanın 7 günü, 24 saat ziyaret edilebilen bir merkezdir. Öyle ki, hayırsever vatandaşlarımız gerçekleştirdikleri gönüllü faaliyetlerle hastalara moral vermekte, yaptıkları yardımları yerinde görerek kendi elleri ile gerçekleştirmektedirler. Bu tür asılsız, karalayıcı ithamlar hayırseverlerin ve özveri ile bu hizmeti sunan personellerimizin emeklerine bir saldırıdır.”denilerek haberin asılsız olduğu belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir