• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
ÖNDER: İmam-Hatip Haberleri Kasıtlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğince (ÖNDER), lise tercihlerinin yapıldığı süreçte imam hatip okullarına yönelik karalama kampanyalarının yapıldığı belirtilerek, "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemine aşina olmayan veliler üzerinde, çocuklarının zorla İmam Hatip Liselerine gönderileceği yönünde tedirginlik ortamı yaratmaya çalışanlar, asılsız bilgi, olumsuz yorum, haber ve yazılar ile bir algı yönetimi yapmaktadırlar" ifadeleri kullanıldı.

İMAM HATİP KAYIT REKORLARI KIRIYOR
ÖNDER`den yapılan yazılı açıklamada, TEOG sonuçlarının açıklanması ve tercih işlemlerin başlamasıyla birlikte milletin büyük ilgisi ile karşılaşan ve kayıt rekorları kıran imam hatip okullarına karşı karalama kampanyalarının da hız kazandığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"TEOG sistemine aşina olmayan veliler üzerinde, çocuklarının zorla İmam Hatip Liselerine gönderileceği yönünde tedirginlik ortamı yaratmaya çalışanlar, asılsız bilgi, olumsuz yorum, haber ve yazılar ile bir algı yönetimi yapmaktadırlar. TEOG sisteminin tercih kılavuzunda da belirtildiği üzere öğrenciler, A listesinden 15 tercih yapabilecek. Bu tercihlerine yerleşememeleri durumunda da B listesindeki Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Çok Programlı Liseler gibi 6 okul türünden 4 okul türü ile birlikte 3 farklı ilçe tercihinde bulunabilecekler."

İMAM HATİP DÜŞMANLIĞI KÖRÜKLENİYOR
"Yıllardır süregelen imam hatip düşmanlığı" ile gösterilen reaksiyonların hiçbir suçu olmayan öğrenci ve velilerde kafa karışıklığına sebebiyet verdiği kaydedilen açıklamada, "Hiçbir surette, hiçbir öğrencinin zorla bir eğitime yönlendirilemeyeceğine inanan ÖNDER olarak bizler, kayıt rekorları kıran ve kontenjan sıkıntıları yaşayan, imam hatip okullarının ve öğrencilerinin her zaman yanında olacağımızı bildiriyor, atılan çirkin iftiraları reddediyoruz. Milletimizin bu yalan haber ve iftiralara, tarihinin her döneminde olduğu gibi, imam hatip okullarına sahip çıkarak ve artan taleplerle yanıt vereceklerine inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir