• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basınından Kısa Kısa...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

VANBASIN
Engelli Sporculardan Vali Yardımcısı Ertaş`a `Teşekkür` Plaketi
Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü yönetimi geçtiğimiz sezon basketbol takımına verdiği desteklerden dolayı Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş`a `teşekkür` plaketi verdi.

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü yönetici ve basketbol takımı sporcuları Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş`ı ziyaret etti. Valilik toplantı salonunda kulüp yöneticileri ve sporcularıyla bir araya gelen Ertaş, Giresun`da yapılan 4. Engelliler Spor Şenlikleri`nde namağlup olan basketbol takımının başarısından dolayı tebrik etti.

Hacı Adaylarına Kâbe Maketli Eğitim Semineri Verildi
Van Ulu Cami de Van İl Müftülüğü tarafında düzenlenen uygulamalı eğitime, Van`dan bu yıl hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adayları katıldı.

İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü M. Mehdi Kulaz hacılara, ihramın nasıl giyileceği, tavaf, Hac farizası esnasında uymaları gereken kurallar, kılık kıyafet kurallarından yolculuğa kadar uyulması gereken kurallar hakkında uygulamalı olarak çeşitli bilgiler verdi.

Van`a `Tekstil Kent` Kurma Çalışmaları Devam Ediyor
DPT tarafından tasarlanan `Cazibe Merkezleri Destekleme Programı` kapsamında bulunan Van`a, `Tekstil Kent` kurma çalışmaları devam ediyor.

Oyun Parklarına Tahammül Edemeyenler Kim
Erciş Kaymakamlığının köylerde yaşayan çocuklar için yaptırdığı oyun parkları kimliği henüz belirlenemeyen art niyetli kişilerin saldırılarına uğradı.
Kaymakamlık, SODES projesi kapsamında, Bayramlı ve Uncular Köyleri ile ilçe merkezindeki Salihiye Mahallesi`nde bulunan ilköğretim okulunun bahçesine oyun parkı yaptırdı.

VANTV HABER
Van`da son yılların en büyük kaçakçılık operasyonu
Van`da jandarma ekipleri tarafından yapılan son yılların en büyük kaçakçılık operasyonunda 1 milyon 404 bin 855 adet kaçak zayıflama hapı, 97 bin 804 adet cinsel uyarıcı hap ve 22 bin 500 paket sigara ele geçirildi.
Van`dan peynir bidonuyla uyuşturucu sevkiyatı:
Kocaeli polisi, Van`dan İstanbul`a peynir bidonları içerisinde sevk edilen 26 kilogram esrar maddesi ele geçirdi.

VANHABER TV
Edremit`teki Sel Felaketinin Ardından Caddeler Yıkanıyor
Van`ın Edremit ilçesinde meydana gelen aşırı yağış sonrası oluşan selin izleri silinmeye çalışılıyor.
Van`da 4 Ton Kaçak Çay Ele Geçirildi:
Van`ın Gürpınar ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 4 ton kaçak çay ele geçirildi.

MERKÜRHABER
Van İpekyolu Hastanesinde Yolsuzluk İddiası

Van İpekyolu Devlet Hastanesi`nde görevli mutemet, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı. Uzman ekiplerinin evraklarda yaptığı incelemede, M.S. A`nın döner sermayeden 40 bin TL`yi hesabına geçirdiği tespit edildi. Hastanenin özürlü kadrosunda 2 yıldır görev yaptığı, öğrenilen M.S. A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MEDYAVAN
Van`a Tekstil Kent Kuruluyor: Vali Münir Karaloğlu, Van`a tekstil kentin kurulmasının; toplumsal rehabilitasyon, kadınların üretime katılmaları ve kimlik sahibi olması açısından önemli olduğunu söyledi.
Engelli Sporculardan Ertaş`a plaket:
Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü yönetimi, geçtiğimiz sezon basketbol takımına verdiği desteklerden dolayı Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş`a teşekkür plaketi verdi.
Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü yönetici ve basketbol takımı sporcuları Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş`ı ziyaret etti.
ŞEHRİVAN
MÜSİAD Doğu`deki sınır kapılarına dikkat çekti
Müsiad Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, 30 Eylül Cuma günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı` nın da katılımıyla kentte gerçekleştirilecek olan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında masaya yatırılacak konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

VANSESİ:
Van`dan 40 Öğrenci Çanakkale Gezisine Gitti
Van`dan 40 öğrenci Cumhuriyet Eğitim Gezileri çerçevesinde Çanakkale gezisine gönderildi.

GAZETEVAN

Van`da Organ Nakli
Van Sağlık İl Müdürü Dr. Orhan Çetinkaya, Türkiye`de organ beklemekte olan binlerce hastanın, organ bağışı yetersizliği nedeniyle yaşamını kaybettiğini belirterek, "Bağışlanan her organ bir hayat kurtaracaktır" dedi.

Murat Dalgın-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir