• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Osmaniye`de Başörtüsü Zulmü Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Son günlerde Başörtü zulmüyle sık sık gündeme gelen Osmaniye`de başörtüsüyle okumak isteyen Sedanur Uçar ve Ayşe Özdil adlı öğrenciler, okul yönetimi tarafından derslere alınmazken okul yönetimi, öğrencilerin ailelerine, çocukları derslere almadıklarına dair yazılı evrak vermekten de kaçınıyor.

Yavuz Selim ilköğretim okulunda okuyan 4. sınıf öğrencisi Sedanur Uçar ve Yalım Erez ilköğretim okulunda okuyan 7. sınıf öğrencisi Ayşe Özdil sudan bahanelerle yine derse alınmadı. Çocuklarını okula almayan okul yönetimlerinden tutanak tutmalarını isteyen öğrenci velileri, her defasında bu isteklerinin kabul edilmediğini ifade ediyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan öğrenci velilerinden Sedat Uçar okul yönetiminin suç işlediğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Ne müdür ne de müdür yardımcısı yazılı evrak vermek istemiyor.Bu şekilde resmi olarak yasal haklarımızı kullanamıyoruz. Bu gün okul yönetimine dilekçe verdim. Ona bile itiraz edip dilekçeyi almak istemediler. Onlar suç işlediklerini biliyorlar.Onun için yazılı hiçbir evrak vermek istemiyorlar."

Nurullah Sak - İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir