• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
İmam ve Kur'an kursu öğreticilerine obezite semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Yaşam kalitesini düşüren  ve dünyada hızla artarak toplumların olumsuz etkileyen obezite ile mücadele kapsamında, Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından  İmam ve Kur’an Kursu öğreticilerine seminer verildi.

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” çerçevesinde Elazğ Sağlık Müdürlüğünce “Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu” oluşturuldu.

Oluşturulan kurulun çalışmaları kapsamında, Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde görevli diyetisyenler Mehmet Ziya Köşker  ve Burçin Aygün tarafından   Elazığ’da görev yapan İmam ve Kur’an Kursu öğreticisine  obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenme eğitimi verildi.

 18 Ağustos  günü saat 09.30’da Dyt.Mehmet Ziya Köşker  tarafından 580 erkek  İmam ve Kur’an Kursu öğreticisine , 13.30’da ise Dyt. Burçin Aygün tarafından 250 bayan   Kur’an Kursu öğreticisine eğitim verildi.  

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. İbrahim Halil Akkuş konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının yüzde 15-18'i, kadınlarda ise yüzde 20-25'ini yağ dokusu oluşturmaktadır. Bu oranın erkeklerde yüzde 25, kadınlarda ise yüzde 30'un üstüne çıkması, obeziteyi oluşturmaktadır. Günlük alınan enerjinin, harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır.Düzenlediğimiz eğitimler devam edecek.Diyetisyenlerimiz Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün Harput yolundaki binada poliklinik hizmeti vermektedirler. Halkımız, Aile Hekimlerine başvuru yaptıktan sonra bu polikliniklerden ücretsiz faydalanabilecektir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir