• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
`israil tarihi geçmişinde hep sözünü çiğnemiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Siyonist israil’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılar sonucu binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve israil’in Filistin’e son zamanlarda düzenlediği saldırıların dramını değerlendiren Diyarbakır halkından İsrail’e sert tepki geldi.

Geze’ye orantısız güçle yaptığı insanlık dışı saldırıların ardından varılan ateşkesleri defalarca ihlal eden  Siyonist israil’in eski zamanlardan beri sözünde durmadığını söyleyen Mehmet Çakır,  israil’in tarihi boyunca hep ikiyüzlü olduğunu söyledi.

Çakır, “ israil devletinin ikiyüzlü olduğu bir gerçektir. israil bu şekilde iki yüzlülüğünü tespit etmiştir. Dürüst olmak bir devletin öncü temeli olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

israil’in dürüst olmayan bir politika izlediğini  söyleyen Çakır, “Her zaman 24 saatlik ve bazen de 12 saatlik ateşkes antlaşmaları yapılmış ve  her seferinde bu antlaşmaları bozan taraf israil  olmuştur.israil’in bu tutumu kesinlikle yanlıştır. israil tarihten bugüne kadar hiçbir şekilde Müslümanlara karşı yumuşak bir davranışta bulunmamış, ve hiçbir zaman verdiği sözü yerine getirmemiştir.” dedi.

israil’in  sürekli ihanet içerisinde olduğunu ve bunun en belirgin özelliklerinden bir tanesi olduğunu belirten Sabrullah Şimşek, israil’in Kendi peygamberlerine bile ihanet ederek şehit ettiğini dile getirerek,“Filistin gibi mazlum bir Müslüman kavmine nasıl ihanet etmesinler ki? Kendi Peygamberleri Hz. Yahya’yı, babası Hz. Zekeriya’yı da testereyle doğrayıp vahşi bir şekilde şehit ettiler.”sözlerine yer verdi.

 “Allahın laneti Siyonist israil’in üzerlerine olsun”

Konu ile ilgili son olarak görüşlerini dile getiren Salih Aykar, “ israil geçmiş tarihlerinden beri sürekli ihanet içerisinde olmuştur. Filistinliler içinse,  bu tür öldürmeler, inançlarının gereği olarak kutsal bir eylem  anlamına gelmektedir. israil, geçmişten beri  yaptığı ihanetlere devam ediyor.Allahın laneti Siyonist israil’in üzerlerine olsun” ifadelerini kullandı.

(Hüseyin İçli – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir