• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Azerbaycan Zindanlarından Erdoğan`a Mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan’daki tutuklu bulunan siyasî muhalif ve eski millet vekili adayı Bahtiyar Hacıyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

Hacıyev mektubunda Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ve kendi şahsında ‘Arap Baharı’ yaşandığı ülkelerdeki halk hareketlerine verdiği destekten dolayı çok memnun olduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan’a bu destekten dolayı teşekkür eden Hacıyev; Erdoğan’ın Azerbaycan’daki demokrasi mücadelesine de destek vermesi çağrısında bulundu.

Şu anda Bakü’deki bir hapishanesinde tuutlan Bahtiyar Hacıyev’in Başbakan Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupta şu ifadelere yervermekte:

“Son zamanlardaki ‘Arap Baharı’ ülkelerinin halklarına hem şahsınız hem de Türkiye Cumhuriyeti olarak verdiğiniz desteği büyük dikkat ve sevinçle takip ediyorum. Bu desteği diğer büyük güçlerin verdiği destekten farklı kılan unsur ise şüphesiz sizin samimiyetinizdir. Sayın Başbakan, halkların özgürlüklerini desteklemek sadece kendi halkını katleden diktatörlerin iktidardan uzaklaştırmakla olmaması gerekir diye düşünüyorum. Asıl mesele, diktatör ve otoriter liderlerin kendi halklarını katledecek seviyeye gelmeden önleyici tedbirler almaktır,” ifadelerine yer vererek Erdoğan’ı Azerbaycan için de adım atmaya çağırdı.

"BAŞBAKAN ERDAĞAN’A HALKIM İÇİN SESLENİYORUM"

Azerbaycan halkı da en az Arap halkları kadar özgürlüğe layık ve hazır olduğunu dile getiren Hacıyev; “İnanıyorum ki kısa zaman içerisinde halkımızın özgür, demokratik, adaletle idare edilen bir toplumda yaşama nimetini tatmamız için yanımızda olacaksınız. Sizden kendimin hapisten çıkmasına değil, halkımın özgürlüğe kavuşmasına yardımcı olmanızı rica ediyorum.”

AZERBAYCAN’IN GENÇ MUHALİFİNE İKİ YIL HAPİS

Birleşmiş Milletlerin 60. genel kurulunda Azerbaycan’ın temsilcisi olarak da görev alan Hacıyev, 2010 yılında milletvekilliği seçiminde aday oldu.

Kamuoyu yoklamalarında, bölgesinde ilk sıralarda gözükmesine rağmen seçilememişti. Milletvekilliği adaylığından sonra çeşitli siyasî baskılar ile karşı karşıya kalan Hacıyev; yurt dışına çıkış yasağının ardından sosyal paylaşım sitelerinden Arap Baharını övdüğünden ve Azerbaycan’da gençlerin örgütlenmesi için çalışmalar yaptığından dolayı 5 Nisan’da tutuklanmıştı.

Mayıs ayında Hacıyev’e verilen 2 yıl hapis cezasına, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından itiraz edilmişti.

ABD, AB, AGİT gibi siyasi organlar da Bahtiyar Hacıyev’ye verilen hapis cezasından rahatsız olduklarını ve Azerbaycan’ın farklı siyasî görüşlere saygılı olması çağrısında bulunmuştu.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir