• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Dereceye giren Kuran Kursu öğrencilerine ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da bir ilk gerçekleştirildi. Eyyubi’ye Belediyesi ve Eyyubiye İlçe Müftülüğü ’nün ortaklaşa düzenlediği Kur`an Kursları Arası Bilgi Yarışması Ödül Töreni Türkiye’de bir ilk olarak yerini aldı. Ödül töreninde yarışmaya katılan 11 bin 560 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.GAP Arena Spor Salonu`nda düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere bilgisayar, bisiklet ve tablet gibi hediyeler veren Eyyubiye Belediyesi, Türkiye genelinde ilk kez böyle bir projeye imza attı.

GAP Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen 1. Geleneksel Kur’an-ı Kursları arası bilgi yarışması ödül törenine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yıl 1’cisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Kur’an Kursu bilgi yarışması ödül töreninde unutulmaz anlar yaşandı. 1. Geleneksel bilgi yarışması ödül töreni Balıklıgöl Platosunda yapılan yürüyüşle başladı.

Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirilen yarışmaya 333 Kur’an kursundan toplam 11 bin 560 öğrenci katıldı. Yüzlerce öğrencinin katıldığı bilgi yarışması ödül töreni öncesi, öğrenciler tarafından kurulan sahnede oyunlar sergilendi. 5 bine yakın kişinin katıldığı ödül töreninde Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Diyanet İşleri Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş ile Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci birer konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Yaz Kur’an Kurslarının en önemli faaliyetleri olduğunu vurgulayan Erbaş, bu faaliyetlerin katlanarak devam etmesi gerektiğini belirterek, “Kur’an Kurslarımızın merkezinde Kur’anı Kerim vardır. Kur’anı Kerim bütün insanlığı aydınlatan kitaptır. Bütün insanlığa doğruyu, insanlığı, adaleti, iyiliği emreden bir kitaptır. Bunun öğretilmesinde bir müessesenin en önemli faaliyeti sayılmalıdır ve bizde bunu böyle kabul ediyoruz” dedi.

Düzenledikleri bu etkinliğin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Ekinci, “Kuran okumayı teşvik etmek belki de bu çağda, bu kadar dünyevileş ilen dönemde, modernizenin ve küreselleşmenin insan dimağlarını darmadağın ettiği bu dönemde en çok ihtiyacımız olan şeydir. Bu kadim kelamın yıllarca geriden gelen sesi, geleceğimize söyleyecek sözleri kulağımıza küpe hayatımıza ilke edinmemiz ile bu çağda istilaya uğrayan beynimizin bir nebze durulması mümkün. İşte bu vesile ve gerekçe ile, Belediyemiz ve ilçe müftülüğümüz ile ortak olarak düzenlediği ve bundan sonra gelenekselleştireceğimiz, bir etkinliğe imza attık ve bugün burada bu vesileyle toplandık. Türkiye’de bir ilk olan ve diğer kurumlara da örnek ve ilham olacağını düşündüğümüz bu yarışmayı, ‘Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz’ sloganıyla açıyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu, tiyatro oyunları sergilendi. Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda ödül törenine geçildi. Öğrencilerin ayrı kategoride değerlendirildiği ödül töreninde öğrencilere Tablet PC, Bisiklet ve Notebook’un aralarında bulunduğu çeşitli hediyeler verildi. 35 kişiye Tablet PC, 100 kişiye Bisiklet ve 3 kişiye de Notebook’un verildi. Ayrıca yarışmaya katılan 11 bin 560 öğrenciye de çeşitli hediyeler dağıtıldı. (Sedat Kuşulay-Mustafa Bikeç-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir