• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Muhacir ve Ensar gibi olunmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Suriye de yaşanan iç savaştan kaçarak, Suriye sınırı olan Gaziantep ve Şanlıurfa’ya binlerce mülteci yerleşti. Gaziantep de Suriyeli bir vatandaşın ev sahibini öldürmesinin ardından Suriyelilere yönelik saldırıları değerlendiren Şanlıurfa İnsani yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Türkiye’ye gelen mültecilere Suriyeli muhacirlere Ensar olunması gerektiğini ifade etti.

 “Muhacir ve ensarın kardeşliğini yaşatmanın gereğidir”

Türkiye de 1,5 milyona yakın Suriyelilerin yaşadığını söyleyen Gerem, “Suriyeli kardeşlerimiz memleketini evini barkını terk ettiler. Travmalar yaşadılar ve bunlar muhacir olarak bize geldiler bize sığındılar. Biz bu insanlara sahip çıkmamız lazım, bu insanlığın ve İslam’ımızın gereğidir. Muhacir ve ensarın kardeşliğini yaşatmanın gereğidir.” dedi

Gerem, “Özellikle Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanının açıklaması ile olaylar kasten çıkarılmaya başlandı. Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi Suriyelileri çadır kente göndereceğiz dedikten sonra Kahramanmaraş`ta, İskenderun`da, Hatay`da, Urfa`da da ufakta olsa bazı olaylar yaşandı. Birileri kasten Suriyelilerle Türkiye’de ki insanları karşı karşıya getirmek istiyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz ve gelmemiz lazım. Türlü yardımlar yaptık ve yardımlarımız devam edecek.  Valilik, belediye, STK’lar, herkes gücü nispetinde bu insanlara yardım etme seferberliğinde ve yardımlarına da devam ediyorlar. Biz hem sınır ötesine hem de sınır içinde ki kardeşlerimize yardım ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin Suriye konusunda üstlendiği rolü büyük olduğunu söyleyen Oktay Yaşar, “ Üstlendiğimiz rol itibariyle Türkiye’yi de sıkıntıya koymak isteyeceklerdir. Bu yıllardır dünyanın yaptığı şeydir. Burada yapılması gereken yıllardır Müslüman olan bu ülkelere sahip çıkmaktır. Fitne ve fesatlara dikkat etmemiz gerekiyor. Mazlum kim olursa olsun yardım edilmeli.”  Şeklinde konuştu. ( Osman Gülebak/ Mustafa Bikeç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir