• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Sahip çıkılmayan mescit tinercilerin meskeni oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Emek semtinde bulunan Turgut Özal Parkı içerisindeki mescit, kimsenin sahip çıkmamasından dolayı tiner ve esrar bağımlıları tarafından tahrip edildi. Kullanılamayacak durumda olan mescidin tekrar ibadete açılması için çalışma başlatılmasını isteyen Emek halkı, Allah’ın evi olan bu tür mekanların sahipsiz bırakılmaması gerektiğini belirttiler.

“Sahipsiz mescit, bağımlılar tarafından tahrip edildi”
Söz konusu mekanın daha önceden mescit olduğunu, içerisinde namaz kılınıp Kur’an dersi verildiğini ifade eden mahalle sakinlerinden Hasan Yıldız, “Son zamanlarda bazı kişiler buraya gelip tiner, bali ve esrar kullanıyorlar. Bu şahıslar buranın tavanını söktüler, camlarını kırdılar.  Buranın önceki halinden eser kalmadı. Buranın onarılmasını ve sahipsiz bırakılmamasını istiyoruz.”dedi.

Tahrip edilen mescidin Allah’ın evi olduğuna dikkat çeken Yunus Tokmak ise, “Bunu yapan kişiler yanlış yapıyorlar. İnsanlarımız nasıl duyarsız oluyor onu da bilmiyorum. İsterim ki bütün insanlarımız el birlik olsunlar, yardımcı olsunlar mescidi yapmaya. Bu gençlerimiz uyarılsın, ona göre gereken yapılsın. Mescit onarılsın. İnsanlarımız buna destek çıksın.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililerin biran önce bu duruma el atmaları lazım”
Mescide yapılan saygısızlıktan şikayet eden Güngör Çelik, “Yetkililerin biran önce bu duruma el atmaları lazım, bu çok kötü bir durum. Burada bir çevre düzenlenmesi de yok, sahipsiz bırakılmış. Burada bir düzenleme yapılsın, mescit yeniden kullanılsın.” şeklinde konuştu.

“Defalarca şikâyet etmemize rağmen kimse gelip ilgilenmedi”
Babasının önceden sürekli bu mescide gelerek ibadet ettiğini dile getiren Naif Dinçer, “Bağımlılar buraya gelip tiner çekiyorlar, alkol alıyorlar. Yaktılar, orada yattılar, kaç kere şikâyet ettik kimse gelip ilgilenmedi.”diye konuştu.

Daha önceden mescitte bir imamın olduğunu ve namazları onun kıldırdığını ifade eden Dinçer, “Bir süre sonra, artık imam da gelmedi. Bu şekilde olunca mescit dağılıp gitti. Bu semtte ne bir mescit ne de bir camii var. Yeni bir mescit yapılsa daha mutlu oluruz. Onu da yapamıyorlarsa bari burası tadilat edilsin. Bizim mahallemizdeki babalarımız, yaşlılarımız gidip uzaklarda namaz kılacağına burada kılsalar bizim için daha büyük mutluluktur.”dedi.

“Daha önce küçük çocuklar burada Kur’an öğrenirlerdi”
Mescit civarında ikamet eden Enes Berkil de mescide sahip çıkılmadığından yakınarak,  “Bu mescide sahip çıkılmasını istiyoruz. Önceden gelip burada namaz kılıyorduk. Şimdi başka camilere gidiyoruz. Mescidin yeniden yapılmasını istiyoruz. Küçük çocuklar buraya gelip Kur’an okuyorlardı, Kur’an öğrenirlerdi. Mescit bu hale geldiği için artık oda olmuyor.” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras/Sezer Özer-İLKHA),


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir