• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İzmit Umut Der 3`üncü temsilciliğini açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Kocaeli’de 2008 yılından bu yana sosyal-kültürel ve eğitim faaliyetlerinde bulunan İzmit Umut, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut-Der) Körfez temsilciliğinden sonra Kartepe- Köseyköy temsilciliğini de açtı.

Köseköy dernek binasında gerçekleştirilen açılış programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Molla Mustafa Durgun ’un, derneklerin işlevi ilgili yaptığı konuşmayla devam etti.

Derneklerin birinci işlevinin toplumu eğitmek olduğunu söyleyen, Durgun, “Salih bir toplumun var olabilmesi için bu tür yerlere ihtiyaç vardır. Emin olun ki, burada Allah’tan başka hiçbir şey konuşulmayacak. Burada Allah anılır, Kur’an okunur bunlardan başka hiçbir eylem yapılmayacaktır. Derneklerimizin ikinci gayesi ise zengin ve fakirler arasında köprü olmaktır. Zekât kavramının tekrar hayat bulması için derneklerimiz üzerine düşen görevi yapacaktır." dedi.

Önceliğimiz Sosyal-Kültürel Faaliyetlerdir
Umut-Der Genel Başkanı İzzet Kazak ise, toplumun asıl çizgisinden kaymaması için bu tür kurumların faal olması gerektiğini belirterek, “Önceliğimiz sosyal-kültürel faaliyetlerdir. Çünkü kültürün olmadığı toplumlarda kopukluk vardır, bu da zaten kaos demektir. Dernek, cemiyet, camia, mescit, siz artık bunlara hangi ismi verirseniz verin, bu çatıların hepsi toplumun yararınadır. Rabbimiz, daima ‘Aranızda iyiliği emredip kötülüğü men eden bir kesim bulunsun’ buyurur. Bizim bu çatıları oluşturmamamızda tek gayemiz de ’İyiliği emredip kötülükten men etmektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından davetlilere yapılan ikramlarla program son buldu.  (Enes Çetin/ Medeni Topaloğlu - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir