• DOLAR 35.519
  • EURO 36.624
  • ALTIN 3054.92
  • ...
"Vatandaşa hizmette sınır yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, kurum olarak yaptıkları çalışmalar ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi verdi. Özer, vatandaşa hizmette sınır olmadığını belirterek hizmet kalitesi yükseldikçe talebinde o kadar yükseldiğini söyledi.

İl Özel İdaresi olarak sadece köylere değil diğer kurumların alanlarında da çalışmaların olduğunu belirten Özer, “İl Özel İdaresi olarak yol, su, kanalizasyon olsun, bağlı kuruluşu olmayan bakanlığa ait iş işlemler olsun her alanda çalışmalarımız var. Özel İdaresi olarak tarıma ayırdığımız, kendi bütçemizin yüzde 20’sini Milli Eğitime ayırıyoruz, yüzde 1’ini AFAD Müdürlüğüne ayırıyoruz ve diğer kurumların bize önereceği yıl içerisinde istediğimiz projelerimize paylar ayırıyoruz. Dolayısıyla biz İl Özel İdaresi olarak tüm kurumlarımıza katkı sunan, projelerini destekleyen ve sürekli irtibat halinde beraber çalışma suretiyle bu ilin müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

“Ağırlıklı misyonumuz yol ve sudur”

İl Özel İdaresi’nin ağırlık olarak yol ve su misyonunun olduğunu söyleyen Özer, “Yol ve su öncelikli olmak üzere ağırlıklı bir misyonumuz var. Gerek İl Özel İdaresi kaynakları, gerek KÖYDES kaynakları, gerekse güvenlik ödeneği ve afet ödeneği olarak yürüttüğümüz işlerimiz mevcuttur. Kendi daire imkanlarımızla Özel İdaresi bütçesiyle yaptığımız işler, kendi iş makinalarımızla açtığımız yollar, yaptığımız asfaltlama çalışmaları, stabilize çalışmaları, yeni yol açma çalışmaları ve hatta bir köyde 10-15 tane köylünün faydalanacağı bir tarla yolu varsa ve çiftçimize fayda sağlayacaksa tarla yolu açma suretiyle sürekli bir çalışma içerisindeyiz.” diye konuştu.

“Ödeneklerimizi kullanma noktasında iyi bir yerdeyiz”

2014 yılı içerisinde yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi veren Özer, “Gerek İl Özel İdaresi kaynakları ve gerek KÖYDES ödenekleriyle planladığımız ve devam eden çalışmalarımız var. Yol ile ilgili; 60,3 kilometre asfalt çalışması, 132 kilometre stabilize çalışması, 30 kilometre yol genişletme, 35 kilometre yeni yol yapma, 15 tane sanat yapısı, Sason Erikli’ye bir tane köprü ve 308 kilometre asfalt onarımı olmak üzere bir çalışma yürütmekteyiz. Su ile ilgili ise; Özel İdaresi kaynakları ve KÖYDES ödenekleriyle yürüttüğümüz toplam 35 tane projemiz var. Bunun iki tanesi ihale aşamasındadır, 14 tanesi devam ediyor ve 19 tanesi de bitmiş durumdadır. Şuanda fiziki ve nakdi gerçekleşme olarak ödeneklerimizi kullanma noktasında iyi bir yerdeyiz.” ifadelerini kullandı.

“İl Özel İdaresinin faaliyet içerisinde çok kurum var”

Özer, gerek İl Özel İdaresi kaynakları, gerek KÖYDES ve herhangi bir kaynakla gelen bütçelerin yıl içerisinde hızlıca ve halkın hizmetine sunulacak şekilde kullanılması noktasında gereken hassasiyeti gösterdiklerini vurguladı.

Özer, “Bu anlamda gerek stabilize, gerek yama, gerek yeni yol açma çalışmalarında veya yüklenici eliyle yaptığımız işlerde canla başla çalışan personelimi de kutluyorum. İl Özel İdaresinin faaliyet içerisinde çok kurum var. İl Özel İdaresinin sınırları, belediyenin imar alanları ve sınırları dışındaki alanlardır. Dolayısıyla çalışmalarımızda köyler ağırlıklı hale geliyor. Biz Milli Eğitime yüzde 20 bütçe veriyoruz. Bu yüzde 20 bütçe kapsamında ilk ve ortaöğretim okullarının onarımında tutunda, yeni okul, yeni lojman ihtiyacı varsa gideriyoruz. Bu sene Milli Eğitim’e ayırdığımız 8 milyon TL’ye yakın bir bütçe var. Tüm kurumların yürüttüğü projelerle ilgili katkımız var. İl Özel İdaresinin çalışma alanında sınır yok.” şeklinde konuştu.

“Hizmet kalitemiz yükseldikçe talepte yükseliyor”

Köylülerin sorunlarıyla ilgili sürekli bir çalışma ve bir tespit içerisinde olduklarını kaydeden Özer, devamında şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşların ihtiyaçları söz konusu oluyor, bizim tespitlerimiz söz konusu oluyor. Tabi köylerin tüm ihtiyaçlarını giderme noktasında iyi bir ödeneğe sahip olmalıyız. Bu da hiçbir zaman doğal olarak mümkün olmayan bir şeydir. Gelen ödeneğe göre ihtiyaçlar ve öncelikler belirlenir. Bu öncelikler vatandaşın hizmetine sunulmak üzere hemen gerçekleştirilir. Yolu yaparız su ile ilgili bir problem çıkabilir, yol ve suyu çok iyidir kanalizasyon ihtiyacı olabilir, kanalizasyonu yaparız parke taşı ihtiyacı olur, parke taşını yaparız taziye evi ihtiyacı olur. Neticede yapılacak olan hizmette sınır yok. Vatandaş bizim iyi hizmet kalitemizi gördükçe vatandaşında hizmet talebi, kalitesi yükseliyor ve daha iyi şeyler istiyor. Bu da bizi bir yandan memnun ederken ödenekler çerçevesinde çalıştığımız içinde biraz da zorluyor.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir