• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Orman işçilerine eğitim verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 5 yıllık protokol kapsamında orman emvali işçilerine eğitim verileceği açıklandı.

Yazılı açıklamada,  “Eğitimde iş güvenliği ve sağlığı kuralları, ağaç kesim, boylama ve motorlu testere kullanım teknikleri verilecek. Eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlanması ile üretim işi, eğitimli ve belge sahibi profesyonel işçiler tarafından yapılacak, iş kazaları, üretimde kalite ve miktar kayıpları asgariye inecek” diye bildirildi.

100 kişinin başvurduğu eğitimin 25’li guruplar halinde birer hafta süreyle 19 Ağustos’ta başlayıp bir ay süreyle devam edeceği belirtilen yazılı açıklamada Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca şunları dile getirdi: “Bölge Müdürlüğümüze bağlı  8 adet işletme müdürlüğümüzde, Eylül ayı içerisinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bölge müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan iş güvenliği uzmanları olan uzman orman mühendisleri tarafından uygulamalı, teorik eğitim vererek, üretim işçilerimiz sertifikalı olacaklardır.” (Osman Öksüz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir