• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Yönetmenlik Sadece Başörtülüler İçin Geçerli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Seyhan İlçesi Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu 5-A sınıfı öğrencisi Büşra Karahanlı, okula başörtülü gidince okul idaresinin engeliyle karşılaştı. Büşra`yı başörtüsüyle derslere almayan okul yönetimi, önce anne Halime Karahanlı`yı ikna edip kızının başını açtırmak istedi. Annenin bunu kabul etmemesi üzerine 28.09.2011 tarihli bir tutanak düzenlendi.

Kızınızı Başörtülü Alırsak Yasaları Çiğnemiş Oluruz
Söz konusu tutanakta; " Okul Müdürü Ali İnce`nin, anneyi, ikna için çabaladığı ancak annenin kızını başörtüsüyle okutmak istediği, buna da kılık kıyafet yönetmeliğinin müsaade etmediği ve okul idaresi olarak yasaları çiğneyemeyecekleri vurgulandı. Bu sebeplerden dolayı Büşra`nın okula alınmadığı " belirtildi.

Son olarak bu sabah kızını okula götüren baba Celal Karahanlı da kızını sınıfına aldıramadı. Büşra`yı sınıfa almayan okul yönetimi baba Karahanlı ile görüştü. Karahanlı, kızının başörtüsünden dolayı okula alınmadığını, okul idaresinin bu uygulamasının hukuka aykırı olduğunu belirtip, kızının başörtülü olarak okuluna devam etmesini talep etti. Okul Müdürü Ali İnce ise, başı kapalı olarak kendisini derse alamayacağını, yasaların buna elvermediğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim de "Başörtüsü, Kanun ve Yönetmeliğe Aykırı" dedi
Daha sonra Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Çabuk`la bir telefon görüşmesi yapan İnce, Şube Müdürünün 1739 ve 222 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununu hatırlattığı ve kılık kıyafet yönetmeliğinin uygulamasının zorunlu olduğunu ve Büşra`nın bu şekilde okula alınmaması yönünde açıklamada bulunduğunu ifade etti.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği Sadece Başörtülüler İçin Geçerli
Okul idaresiyle yaptığı görüşmelerin ardından kendisinden bilgi aldığımız Celal Karahanlı, okul idaresinin kızını okula almayacağını açıkladığını ve bu yönde tutanak tutulduğunu söyledi. Var olduğu söylenen kılık kıyafet yönetmeliğinde siyah önlük ve beyaz yaka olması gerekirken bu giysileri kimsenin giyinmediğini ve başta öğretmenlerin kıyafetleriyle bu yönetmeliğe muhalefet ettiğini belirten Karahanlı, bu yönetmeliğin uygulanır bir yönünün olmadığını ama ne hikmetse sadece başörtüsü konusunda raftan indiğini ifade etti.

Okul Yönetiminden U Dönüşü
Öte yandan Karahanlı ile okul kapısında yaptığımız bu röportaj esnasında yanımıza gelen okul Müdürü, önce bizi resim çekmeme konusunda uyardı. Daha sonra Celal Karahanlı ve kızı Büşra`yı içeri çağıran Okul Müdürü Ali İnce, konuyla ilgili tekrardan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile telefon görüşmesi yaptı. Yapılan görüşmelerin ardından, Büşra`yı sınıfa alan okul yönetimi, başörtüsü hakkında ise tutanak tutulacağını ve Milli Eğitim den bir cevap gelene kadar Büşra`nın derslere katılabileceğini açıkladı.

kilik-kiyafet-yonetmeligi-basortululer_1317288195.jpg (600×450)
Ayhan Kaya-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir