• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Ferguson`da Gerginlik Giderek Tırmanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber/ Haber Merkezi

 ABD`de geçtiğimiz hafta pazar günü Michael Brown isimli siyahi genç silahsız olmasına ve ellerini havaya kaldırmasına rağmen polis tarafından vurulmuş ve Ferguson kentinde barışçıl gösteriler düzenlenmeye başlanmıştı.

Gösterilere müdahele eden polisin kontrolsüz müdahelelerde bulunması barışçıl eylemlerde bulunan halkı provoke ederek tansiyonun yükselmesine neden oldu. Çatışmaların bir haftayı aşkın süredir devam etmesi üzerine Missouri Valisi Jay Nixon`un Ulusal Muhafız Birliği`nin konuşlandırılması emrini vermesi, semtteki tansiyonu daha da yükseltti.

Eylemlere tepkisi oldukça sert olan polisin, eylemci olmamasına rağmen evine gitmekte olan siyahi bir bayanı gözaltına alması ırk ayrımına dayalı bir tutum olarak değerlendirildi.

Ferguson`da gösteriler devam ederekn ABD`nin önde gelen aktivistleri ve sanatçıları da eylemlere destek verdiklerini belirttiler. Polis, ünlü rap şarkıcısı Nelly başta olmak üzere çok sayıda aktivist ve din adamının katıldığı protestoyu izleyen basın mensupları gece yarısına doğru güvenli olmadığı gerekçesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

St. Louis kentinin Ferguson semtinde 18 yaşındaki siyahi genç Brown`ın, polis memuru Darren Wilson tarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesi ve bu trajik olaya rağmen ABD medyasının `üç maymunu` oynaması ırk ayrımcılığı iddialarını beraberinde getirdi ve gerilimi yükseltti.

Göstericiler, medyanın uyguladığı sansürüne rağmen özellikle Twitter`da @FergusonUnity adlı hesapta yaşanan olayları anbean paylaşarak güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddetli müdahaleleri dünya kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir