• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Terörist israil Ateşkesi Yine Bozdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil ordusu, iddia ettiği roket saldırılarının ardından Gazze`ye yeniden saldırmaya başladığını açıkladı.

israil Başbakanı Binyamin Netanyahu`nun, Kahire`de kalıcı ateşkes görüşmeleri için bulunan israil heyetini ülkeye çağırmasının ardından israil delegasyonu masadan çekildi.

israilli bir yetkili, "İhlalin sözkonusu olduğu yerde ateşkes görüşmesi olmaz" dedi.

israil saldırıyı, geçici ateşkes sürdüğü sırada ülkenin güneyindeki Birussebi bölgesine üç roket saldırısı düzenlendiği iddiası üzerine başlattı.

Hamas sözcüsü Masri Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, “Bizim tarafımızdan kesinlikle roket fırlatılmadı, Gazze’deki diğer grupların roket fırlattığına dair de bilgimiz yok” ifadelerini kullandı.

Masri, "israil ateşkesi bozma niyetinde olduğu için bu yalanı uyduruyor" ifadelerini kullandı.

"Hamas herhangi bir füze fırlatmadı"

Masri açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gazze’de savaşan hiçbir grup böyle bir saldırıyı üstlenmedi. Biz de Hamas Hareketi olarak bunu yalanlıyoruz. Hamas herhangi bir füze fırlatmadı. Bu sadece israil’in birinci sınıf yalanı. Bu israil’in tekrar saldırıya devam edebilmek için uyduruğu bir yalan. Müzakereler ile ilgili tüm seçenekleri masada tutuyoruz. israil, müzakerelerin yürümemesinden ve şu ana kadar bir sonuç alınamamasından sorumludur. Bu gece müzakereler için hassas bir gece olacak. Fakat kimse bir sonuç getirip getiremeyeceğini tahmin edemiyor. Önümüzdeki sayılı saatler durumun rotasını ve bir anlaşmaya bağlanıp bağlanmayacağını belirleyecek. Filistinli direnişi tüm seçeneklere hazırdır"

"israil’in tarafından herhangi bir ateşkes ihlali olursa tüm direniş grupları birlikte ortak ulusal bir görüşle buna karşılık verme seçenekleri inceleyecek. israil, şu an siyasi anlamda ve askeri anlamda kıvırmaya ve manevra yapmaya çalışıyor. israil bunu Filistinlilerin taleplerini yerine getirmemek için yapıyor. Bu oyunlar hiçbir zaman direnişi yanıltmayacak ve kandıramayacak. Biz meydanda dik duracağız ve halkımızı savunmak için her türlü destekle halkımızın yanında olacağız. Herhangi bir durumun kötüye gitme söz konusu olursa israil tek başına sorumlu olacaktır. Devamlı ateşkes bir sonuca bağlanmazsa da bunun tek sorumlusu israil olacak"

Reuters’a konuşan bir israil hükümet yetkilisi de, israil Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun israil ordusuna Gazze’den gönderildiğini iddia ettiği roketlere yanıt vermesi talimatını verdiğini belirtti.

israil`in Gazze`de 1 ayda 2 bine yakın Filistinliyi öldürdüğü saldırıların ardından israil ile Hamas arasındaki müzakereler sürüyor.

israil’in söz konusu iddiası ateşkesin dolmasına sekiz saat kala geldi.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir