• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Batman Üniversitesinde kontenjanlar doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye geneli Batman Üniversitesi fakülteleri ve bölümleriyle öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında yer aldı. LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonrası Batman Üniversitesi bölümlerinin yanı sıra bulunduğu konum olarak da kontenjanlarının yüzde 95’ini doldurdu.

Kontenjanlar doldu
Batman Üniversitesi yakalamış olduğu yükselme trendini hem lisans hem ön lisans olarak tercih edilme oranıyla sürdürdü. Bu yıl yeni açılan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu 41 kişilik kontenjanını doldurduğu dikkat çekerken; akabinde Sağlık Yüksekokulu (hemşirelik bölümü), Mühendislik Mimarlık Fakültesi (Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği), Teknoloji Fakültesi  (Enerji sistemleri)  ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), bölümlerinde ayrılan kontenjanlarda boş kalmadığı öğrenildi.

Batman Üniversitesi bölgede en çok tercih edilen üniversite
LYS tercihlerinin açıklanmasıyla bölge üniversiteleri arasında Batman Üniversitesi bölge halkının tercihleri arasında ilk sırada yerini aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bin 416 gencin ilk tercihleri arasında olan Batman Üniversitesi  bölge halkının eğitim tercihi oldu.

Batman Üniversitesi bulunduğu bölgenin yanı sıra batı bölgelerinden de tercih edildi. Akdeniz bölgesinden 49 kişi, İç Anadolu bölgesi 47, Karadeniz bölgesi 43, Ege bölgesi 24, Marmara bölgesinden de 12 kişi Batman Üniversitesi’nde okumayı tercih etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir