• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
`Dilimize ve kültürümüze sahip çıkalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, seçmeli olarak okutulan “Yaşayan diller ve lehçeler (Kürtçe)” dersini Diyarbakır’da 2014-2015 eğitim öğretim yılında alanda eğitimini almış uzman öğretmenler tarafından verilmesini talep etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Memiş, “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında belli üniversitelerde bu alanda eğitim görmüş öğretmen adayları atamalıdır. Ayrıca ülkemizin kültürünü geliştirmek ve yaşatmak için Halk Eğitimleri bünyesinde Anadolu’da yaşayan diller ve lehçeler üzerine kurslar da açılmalıdır.”dedi.

“Bir dili yaşatacak olan insandır.” Diyerek açıklamasını sürdüren Memiş, “Yaşayan diller ve lehçeler ülkemizin en büyük hazinesidir. Bu hazineyi yaşatacak olan kişiler bu işin eğitimini almış uzman öğretmenlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı alanında uzman öğretmenlere sahip çıkmalı ve onları kendi kurumlarında istihdam etmelidir. Bütün STK’lar ve bize düşen kültürlerimizi yaşatmak ve onlara sahip çıkmaktır.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir