• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Akçakale'de elektrik kesintilerine halktan büyük  tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Akçakale’de toplanan bir grup vatandaş, elektrik kesintilerine tepki göstermek amacıyla Tedaş binası önünde eylem düzenledi. Aylardır elektrik sıkıntılarının çözülmediğini söyleyen halk  hiç kimsenin bu konuyla ilgilenmemesinden dolayı Akçakale TEDAŞ önünde toplandı .

Elektrik kesintilerine tepki göstermek için kısa sürede toplanan  sonra toplanan halkla polis arasında  gerginlik çıktı. Gerginliğin büyümesiyle eylemciler hastane caddesini trafiğe kapatınca, polis biber gazı ve TOMA ile  eylemcilere müdahale etti. Polisin müdahalesi sonrası  mahalle aralarına dağılan kalabalığın ardından  eylem  diğer mahallelere e  sıçradı.

Fatih Sultan Mehmet mahallesinde bulunan esnafın kepenk indirdiği ve atılan biber gazlarından evlerin de  etkilendiği, bir çok çocuk ve kadının evlere giren biber gazından etkilendiği bildirildi.

Elektrik kesintilerini  protesto  eylemlerinin sorun bitene kadar edeceğini belirten eylemciler, büyüyen olayların gece yarısına kadar süreceğini ve  birilerinin  Akçakale’ye gelip bir açıklama yapmasını istedi.   

Olaylar sonrası  Akçakale’de bir çok cadde kullanılamaz hale geldi. Olaya karışan bir çok kişi de göz altına alındı. Olaylar devam ediyor. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir