• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Kobani'ye insani yardım yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Suriye’deki savaştan dolayı mağdur olan Kobani halkına yardım edilmeye devam ediliyor. İHH Vakfı, son bir ay içinde dağıttıkları 27 tır insani yardım malzemesinden 13 TIR’ı Kobani merkez ve köylerinde dağıttığını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, “İHH olarak Filistin’den Somali’ye, Irak’tan Arakan’a kadar dünyanın tüm coğrafyalarına yardım götürüyoruz. Amacımız aç olan darda kalan insanlara insani yardım ulaştırmaktır. Yanı başımızda mağdur olan Kürt kardeşlerimize de yardım yapmamamız söz konusu değildir.” dedi.

Hedeflerinin bölgeye en az 100 TIR yardım yapmak olduğunu söyleyen Atila, “Yardım yaparken asla etnik ve mezhep ayrımı yapmadık.  Mağduriyet durumlarına göre yardımların yapılıyor. Kobani ve köylerinde 13 tır yardım dağıttık. Halk da bundan büyük bir memnuniyet duydu. Bizde mağdur halklar adına hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Halkın bu konuda desteklerini yardımlarının devamını bekliyoruz. “ifadelerini kullandı.(Mustafa Bikeç-İLKHA)

.

Bu haberler de ilginizi çekebilir