• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Muş Tarım İl Müdürlüğü hayvan sahiplerini uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Tarım İl Müdürlüğü, hayvanlarda meydana gelebilecek olası hastalıklara karşı Muş ili genelinde aşılama çalışması başlattı. Muş genelinde henüz kesinleşmiş bir salgın hastalığın olmadığını kaydeden Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Aydın, yaklaşık 2 aydır il genelinde aşılama çalışması yaparak hayvanlarda meydana gelebilecek ölümcül hastalıkların önlenmesi için gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdür Vekili Aydın, 2 ay içerisinde yaklaşık 100 bin hayvan aşıladıklarını belirterek, 250 bin hayvan için de Bakanlıktan aşı istediklerini kaydetti.

Aydın, “Temmuz ayından itibaren Muş Merkez ve bağlı köylerin yanı sıra tüm ilçelerde olası bir hastalığın önlenmesi için tedbir amaçlı aşılama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdiye kadar herhangi bir salgın hastalığına rastlamadık. Zaten yaptığımız çalışmalar doğrultusunda şüphelendiğimiz vakaları hemen laboratuara gönderiyoruz. Laboratuar sonuçları bir günde elimize ulaşıyor. Erzurum, Bitlis ve Bingöl gibi çevre illerimizdeki İl Müdürlükleri ile sürekli koordine içerisindeyiz. Söz konusu çevre illerin ilimiz sınırındaki bölgelerinde bir vakanın fark edilmesi durumunda hemen haberdar ediliyoruz. Bu tür durumlarda biz de kendi sınır bölgelerimizde gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

Hayvan sahiplerine de uyarılarda bulunan Aydın, “Tüm muhtarlara, birlik üyelerine ve hayvan sahiplerine aşılamanın önemi ile ilgili sürekli bilgi veriyoruz. Buna rağmen hayvanlarının aşısını ihmal eden vatandaşlarımız var. Salgın bir hastalığa sebebiyet vermemeleri için bu konuda duyarlı davranmalarını rica ediyorum. Hayvan sahipleri, hayvanlarında fark ettikleri bir hastalığı hemen İl Müdürlüğümüzü bilgilendirmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Aydın bu yöndeki çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir