• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriyeliler özür için Mersin`de gül dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin’de bulunan Suriyeli mülteciler, Gaziantep’te yaşanan olaylar için Türkiyeli vatandaşlardan özür dilemek adına gül ve içerisinde ‘Teşekkürler Türkiye’ adlı bir bildiri dağıttılar.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan bir AVM`de bir araya gelen Mersin Suriye Gençleri Birliği üye ve gönüllüsü Suriyeliler, yanlarında getirdikleri beyaz gül ve içerisinde ‘Teşekkürler Türkiye’ adlı bir bildiriyi alıveriş merkezine gelen vatandaşlara dağıttılar.

Suriyelilerin gül dağıttığını gören vatandaşlar, durumundan duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine hediye edilen gül ve bildiriyi aldı. Bazı vatandaşların ise gülü almadıkları görüldü.

Dağıtılan metni, Mersin Suriye Gençleri Birliği adına Enver Suphi okudu. Bildiride şu ifadeler yer verildi: "Mersin’de yaşayan Suriye halkı, cömert Türkiye halkına dünyanın kendi haline bıraktığı Suriye halkına gösterdikleri misafirperverlikleri ve insani yaklaşımlarından dolayı en içten şükranlarımızı sunuyoruz ve halkımızın medeniyetini yansıtmayan bazı Suriyeli vatandaşlarının bazı ferdi davranışlarından dolayı özür diliyoruz.

Ayrıca Suriye halkımızın kardeş Türkiye halkının adet ve geleneklerine saygı göstermelerini rica ederiz. Büyük Türkiye halkı ve hükümetinin refah ve başarılarının sürekliliğini dileriz."

Dağıtılan güllerin ardından grup sesiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir