• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
Gaziantep`teki Suriyeli aileler konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Suriye’deki iç savaştan kaçarak çeşitli ülkelere sığınmak zorunda kalan Suriyeli mültecilerin dramı yürek burkuyor. Gittikleri yerlerde çalışma ve barınma gibi konularda sıkıntı yaşayan Suriyeli mülteciler, bina altlarındaki bodrumları, tek gözlü işyerlerini veya kömürlük gibi yerleri çok yüksek fiyatlara kiralarken yer bulamayan bazıları da parklarda hayata tutunmaya çalışıyorlar.

Gaziantep’in birçok yerinde provokasyon denilebilecek Suriyeli mülteci karşıtı olaylar devam ederken birçok mahallede Suriyeli mülteciler ile Gaziantepliler bir aile gibi aynı sokakta oturup sohbet ediyorlar. Yaşanan olaylar ile ilgili konuştuğumuz Suriyeli mülteciler, son günlerde kendileri hakkında çıkan olumsuz haberlere çok üzüldüklerini belirtiyorlar.

Kendi memleketlerinden uzakta zaten çok zor şartlar altında yaşadıklarını belirten Suriyeli mülteciler, özellikle Gaziantep’te yaşanan bir adli olayın tüm Suriyelilere yönelik bir linç kampanyasına dönüşmesine çok üzüldüklerini ifade ediyorlar.

Türkiye’den başka tutunacakları bir dalları olmadığını dile getiren Suriyeli mülteciler, bir şahsın yaptıkları yüzünden şehir merkezinde yaşayan mültecilerin başka yerlere gönderilmesinin kendilerini çok üzdüğünü, yaşadıkları yerde kimseyle bir sorunlarının olmadığını söylüyorlar.

Bir binanın bodrum katında tek gözlü bir odada SSPE hastası küçük oğluyla hayata tutunmaya çalışan Halep’ten gelen Halime El Adl çok sıkıntı yaşadıklarını ama hayırsever dernek ve komşuların yardımıyla ayakta durmaya çalıştığını medyada lanse edildiği gibi komşularıyla sorunlarının olmadığını söyledi.

19 ay önce savaştan kaçarak Gaziantep’e yerleştiğini ifade eden İsmail  Esseviri, Halep’ten gelirken hiçbir eşyasını yanında getirmediğini ama komşularının kendisine her türlü ev eşyası yardımı yaptığını bu konuda Gazianteplilere çok minnettar olduğunu söyledi.

Suriyelilerin Türkiye’de sıkıntı çıkarmalarını tasvip etmediğini dile getiren Esseviri, her memlekette kötü insanların olabileceğini bazı şahısların yaptıkları hataların tüm Suriyelilere yüklenmesinin doğru olmadığını ifade etti. (Osman Gülebak-İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir