• DOLAR 32.25
  • EURO 34.676
  • ALTIN 2399.746
  • ...
Kayseri Boğazköprü çalışmaları tamamlanmak üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Doğu ile batıyı birbirine bağlayan, ayrıca kuzey ve güney istikametlerinde de önemli bir kavşak noktası olan, Kayseri’ye karayolu girişi sağlamak ve trafik akışını rahatlatmak amacıyla başlatılan Boğaz köprü projesi büyük bir hızla devam ediyor, projenin öngörülenden daha kısa sürede tamamlanarak Ekim ayı sonunda hizmete girmesi hedefleniyor.

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve bu yönüyle geçmişten beri başta ticaret olmak üzere kültürlerin geçiş noktasında bulunan Kayseri’nin bu önemini günümüzde de koruduğunu kaydeden Kayseri Valisi Orhan Düzgün, batı, güney ve kuzey yönlerinde kentin ana giriş kapısı olan, ayrıca ülkeyi doğu ile batı arasında birbirine bağlayan Boğaz köprü Grubu Köprülerinin ulaşım açısından önemli bir fonksiyon üstlendiğini belirtti.

1957 yılından beri hizmet veren köprülerin çok daha güvenli ve trafiği rahatlatacak bir şekilde işlevini sürdürmesi açısından Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl çalışma başlatıldığını ifade eden Vali Düzgün, şu bilgileri verdi:  “Köprülerin üzerinde yılların getirdiği yapısal hasarlar, beton dökülmeleri ile derin çatlaklar vardı. Bu nedenle köprülerin acilen yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Bugün itibariyle Sarımsaklı köprüleri tamamen bitirilmiştir, Boğaz köprü köprülerinde ise fore kazıklar, temeller, kenar ayaklar, orta ayaklar ve kirişlerin yapımı devam etmektedir. 2 şerit halinde hizmet veren köprüler, proje tamamlandığında 3 şeritli olarak hizmet vermeye devam edecektir. Kayseri için bu denli öneme sahip köprünün biran önce tamamlanabilmesi için işçisinden mühendisine kadar Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindedir. İhalenin süresi 2015 yılında bitmesine karşın, çok büyük bir aksilik çıkmazsa proje 30 Ekim 2014 tarihinde tamamlanacaktır.” İfadelerini kullandı. (Fatih Gültekin – İLKHA)
                  
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir