• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
14 Ağustos, adaleti dünyaya hâkim kılma günüdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mısır`da darbe yönetimi tarafından 14 Ağustos 2013 tarihinde Rabiatül Adeviye Meydanı’nda binlerce Müslüman’ın katledilmesi, katliamın yıldönümü nedeni ile Genç Memur Sen Mersin Temsilciliği tarafından yapılan bir basın açıklaması ile kınandı.

Hastane Caddesi üzerinde bir araya gelen sendika üye ve gönüllüleri ellerinde taşıdıkları pankartlarda, Rabia Meydanı’nda gerçekleştirilen katliamda şehit olan Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticilerinden Biltacı’nın kızı Esma’nın da resimleri yer aldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Genç Memur Sen Mersin Temsilcisi Tayfun Kütük, 14 Ağustos’un ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hâkim kılmaya çalıştığı gün olduğunu vurguladı.

Kütük, “Ey insanlık bugün 14 Ağustos 2014. Hürriyete sınırsızca aşık Esmaların Rabia Meydanı’ndaki özgürlük nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zülüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Mazlumların kulaklarını sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazdan geleceksin. Mısır’da darbeci Sisi’nin, Suriye’de cani Esad’ın, Gazze’de katil İsrail`in, Doğu Türkistan’da vahşi Çin’in insanlığı katletmesini, insanlık onurunu daha ne kadar seyredeceksin.” şeklinde söyledi.
“Ey insanlık ayağa kalk dünyadaki insanlık kuşatmasını sen bitireceksin. İnsanlığın katline ferman çıkaran birlik küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine sen son vereceksin” diyerek ümmete ve insanlığa çağrıda bulunan Kütük, basın açıklamasına şöyle devam etti: “Ey Ümmet, sen susmasaydın, sen ayağa kalksaydın, sen hakkı haykırıp zalimin karşısında dursaydın. Sen mazluma el verip, mağdura kol kanat olsaydın. İsrail, Filistin ve Gazze’de soykırım yapamaz. Afrika’nın çocukları açlık ve susuzluktan kıvranmaz. Afrika’da küresel sermayenin sömürü pazarı kurulmaz, Arakan’da, DoğuTürkistan’da, Mali’de Müslümanlar hunharca vurulmazdı.”G

Grup sık sık, “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi”, “Yaşasın Doğu Türkistan” ve “Uyan, Diren, Özgürleş” sloganları attı. 

Rabia’nın sadece Mısır’da bir meydanın adı olmadığını insanlığın, zulme ve zalime meydan okumanın adı olduğunu belirten Kütük, “14 Ağustos insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür. 14 Ağustos Ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hâkim kılmaya çalıştığı gündür. 14 Ağustos Mısır’ın darbecisi Sisi’nin, Suriye’nin canisi Esed’in, Filistin ve Gazze’de kan pazarı kuran Netanyahu yönetimindeki Siyonist katil İsrail`in, Doğu Türkistan’da Müslüman kıyımı yapan zalim Çin’in, Mali’de, Arakan’da, Orta Afrika’da Muhammed-i bedenleri vahşet ve işkence ile tanıştıran insanlıktan nasipsiz yönetimleri Halep’te, Şengal’de, Telaver’de, dünyanın farklı yerlerinde farklı dinlere mensup mezheplere, farklı milletlere mensup mazlumlara zulmederek insanlığı katleden zalimlerin kâbus günüdür.” 

Basın açıklamasının ardından grup sesiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz - İLKHA)     

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir