• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kanalda elektrik akımına kapıldılar: 2 ölü 2 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus’ta meydana gelen görülmemiş elektrik çarpması olayında 2 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.


Edinilen bililere göre, Fahrettin Paşa Mahallesi’nden geçen sulama kanalında meydana olayda, Serdar Demir (21), Mustafa Kayaalp (30), Selim Demir (27) ile M. Halil Demir (23) tarlada arpa çektikleri helezon makinesini elleriyle iterek eve dönmek için yola çıktılar.


Sulama kanalı üzerindeki tahta köprüden geçmeye çalışan tarım işçilerinin elinden helezon makinesi suya düştü. Bu sarıda helezon makinesinin dışarıda kalan kısmı sulama kanalından su çekme için kullanılan elektrikli dinamonun üstüne devrildi. Bunu fark etmeyen tarım işçileri suyun içine düşen helezonu çıkarmak için suya girdiler. Bu arada helezon makinesinin dinamonun üstüne düşmesi nedeniyle dinamodaki elektrik akımının suya karışmasıyla tarım işçileri suyun içinde akıma kapıldılar.


Suyun içinde can çekişen tarım işçilerinin çığlıklarına duyan çevredeki vatandaşlar da suya atlayarak, kurtarmaya çalıştılar. Elektrik akımına kapılan çevredeki vatandaşlar anında sudan çıkarak, dinamonun şartelini indirdiler. Sudan çıkarılan tarım işçileri Tarsus Devlet Hastanesi ve Medical Park Hastanesine kaldırıldılar.


Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralılardan Mustafa Kayaalp ve Selim Demir hayatlarını kaybetti. Serdar Demir ve M. Halil Demir’in ise durumlarının ağır olduğunu bildirildi.


Jandarma olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir