• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Van'da bin 750 öğrenciye eğitim desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, resmi okullardan özel okullara kayıt yaptıracak Türkiye genelinde 250 bin öğrenciye Van ilinde ise okul öncesinde 151 ilkokulda 378 ortaokulda 612 orta öğretimde ise 608 olmak üzere toplam bin 750 öğrenciye eğitim ve öğretim desteği sağlanacağını söyledi.

Kırekin verilecek desteklerde öğrencinin başarı durumu, ailenin aylık geliri, ailede öğrenim gören kardeş sayısı, anne-babanın durumu gibi kriterlerin ön planda tutulacağını belirtti. Kırekin aynı zamanda yapılan başvuruların sıralamasında fakir öğrencilerin ön planda tutulacağını söyledi.

Kırekin, Eğitim ve Öğretim Desteğinden yararlanmak isteyen velilerin 08-18 Ağustos tarihleri arasında okullara müracaat ederek e-okul modülü üzerinden başvuru yapabileceklerini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle resmi okullardan özel okullara kayıt yaptıracak öğrencilere verilecek olan eğitim ve öğretim desteğinin sağlanması konusunda bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencilere ait listenin ilan edilmesinden sonra bu haktan yararlanacak öğrencilerin 05-09 Eylül tarihleri arasında okul tercihi yapabileceğini söyledi.

“Van’da bin 750 öğrenciye eğitim desteği vereceğiz”
Kırekin, “Milli Eğitim Bakanlığı 2014/2015 Eğitim Öğretim yılında Resmi Okullardan Özel Okullara kayıt yaptıracak Türkiye genelinde 250 bin öğrenciye Van ilinde ise Okul Öncesinde 151 İlkokulda 378 Ortaokulda 612 Orta öğretimde ise 608 olmak üzere toplam bin 750 öğrenciye Eğitim ve Öğretim Desteği sağlayacaktır. Söz konusu iş ve işlemler bakanlığımız ana sayfasında yayımlanan 5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği uygulama e- Kılavuzu’nda detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Eğitim ve Öğretim Desteğinden yararlanmak isteyen velilerimiz 8-18 Ağustos tarihleri arasında okullarımıza müracaat ederek e-okul modülü üzerinden başvuru yapabileceklerdir.”dedi.

Ayrıca öğrenci ve velilere gerekli bilgilendirmenin yapılması konusunda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için de bütün okulların hafta sonu tatiline denk gelen 16-17 Agustos tarihlerinde açık olacağını belirten Kırekin, “28 Ağustos tarihinde öğrencinin başarı durumu, ailenin aylık geliri, ailede öğrenim gören kardeş sayısı, anne-babanın durumu gibi kriterlerle bakanlıkça eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencilerimize ait listenin ilan edilmesinden sonra bu haktan yararlanacak öğrencilerimiz 5-9 Eylül tarihleri arasında okul tercihi yapabilecektir. Bu destekten yararlanacak öğrencilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir