• DOLAR 32.524
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2472.802
  • ...
Dünya R4BİA Gününde Müslümanlara `uyanın` çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Diyarbakır’da İslami STK’ların oluşturdukları platform öğle namazına müteakip istasyon meydanı camiinden AZC Plaza önüne kadar bir yürüyüş yaptı.

Yürüyüş sonrası platform adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Genç Memur Sen Başkan Yardımcısı Ayhan Artuk, “Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarını son vermeyecek misin? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Zülüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının, kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin? Sorusuyla Müslümanlara çağrıda bulundu.

“Sen susmasaydın, ayağa kalksaydın İsrail, Filistin ve Gazze’de soykırım yapamaz”

Bu gün dünya üzerinde bir çok ülke sınırları içerisinde Müslümanların katliama tabi tutulduğunu söyleyen Artuk, Mısır’da SİSİ’nin, Suriye’de ESED’in, Gazze’de İSRAİL’in,Doğu Türkistan’da ÇİN’in insanlığı katlettiğini ve insanlık onurunu çiğnediğinin altını çizerek, Müslümanların işlenen bu vahşet, zulüm ve katliamlar karşısında seyirci kalmaması gerektiğini söyledi.

Artuk, “Sen susmasaydın, Sen ayağa kalksaydın, Sen hakkı haykırıp zalimin karşısında dursaydın, Sen mazluma el verip, mağdura kol kanat olsaydın; İsrail, Filistin ve Gazze’de soykırım yapamaz, Afrika’nın çocukları açlık ve susuzluktan kıvranmaz, Afrika’da küresel sermayenin sömürü pazarı kurulmazdı. Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Mali’de Müslümanlar hunharca vurulmazdı. Sen ayağa kalksaydın, Sen, insanlığı ayağa kaldırsaydın, Sen hakkıyla Ümmet olsaydın; Mursi’ye darbe yapılamaz, İhvanlar hapse atılamaz, Mısır’da Rabiatül Adeviyye ve Tahrir meydanları Esmaların ve Abdullah’ların ölümüne sahne yapılamazdı.” ifadelerini kullandı.

“14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür”

Rabia isminin Mısır’da bir meydanın ismi olmanın çok ötesinde bir manaya sahip olduğunu ve RABİA isminin artık insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adı olduğunu ifade eden Artuk, “ Esma, Sisi’nin vahşet kurşunlarıyla şehit olan Mısırlı mazlum ihvanın sadece adı değil, insanlığın demokrasi, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya inşa etmekteki ısrarının adıdır.  14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür. 14 Ağustos, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür.  14 Ağustos, Mısır’ın darbecisi SİSİ’nin,Suriye’nin canisi ESED’in,Filistin ve Gazze’de kan pazarı kuran NETENYAHU yönetimindeki Siyonist katil İsrail’in, Doğu Türkistan’da Müslüman kıyımı yapan zalim ÇİN’in,Mali’de, Arakan’da, Orta Afrika’da Muhammedi bedenleri vahşet ve işkenceyle tanıştıran insanlıktan nasipsiz yönetimlerin, Halep’te, Şengal’de, Telafer’de, dünyanın farklı yerlerinde, farklı dinlere, farklı mezheplere, farklı milletlere mensup mazlumlara zulm ederek insanlığı katleden zalimlerin kabus günüdür. 14 Ağustos,İnsanlığın vicdanını dünyada hakim kılmak isteyen bütün insanların, Zalimi def etmenin, zulmü fek etmenin, merhamet ve adaleti insanlığa hediye etmenin, ümmet olmanın ilk şartı olduğuna inanan bütün Müslümanların ayağa kalkma günüdür.” İfadelerini kullandı.

Basın açıklaması Tekbirler, İhvanı destekleyici sloganlar ve SİSİ ile ona destek veren güçlere telin eden sloganlar ile son buldu.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir