• DOLAR 32.259
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2403.474
  • ...
HÜDA PAR`dan `Dünya Rabia Günü` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Dünya Rabia Günü nedeniyle Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) bir mesaj yayımladı.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz tarafından yayımlanan mesajda, HÜDA PAR’ın bu tür etkinlikleri önemsediği ve desteklediği ifade edildi.

“5 binin üzerinde insan şehit edildi”

Mesajında Mısır’da darbe sürecinde yaşananları hatırlatan Yavuz, “Geçtiğimiz yıl 3 Temmuz`da Mısır`da, Mısır Halkının özgür iradesine yönelik kanlı bir darbe gerçekleşti. Uşak ruhlu yöneticilerin mevki makam uğruna kendi halklarını katlettikleri bir gün olarak tarihe geçecek olan bu darbe ve sonrasında, silahsız masum insanlar katledildi. Ayrıca seyyar hastaneler, içindeki yaralılarla birlikte yakılarak insanlığa karşı ağır bir suç işlendi. Darbeye karşı direnişin sembolü haline gelen Rabia meydanında sadece 14 Ağustos 2013 günü, binin üzerinde insan katledildi. Takip eden süreçte ve günümüze kadar 5 binin üzerinde insan şehit edildi, binlerce insan da yaralandı.” dedi.

“Bu tür etkinlikleri önemsiyor ve destekliyoruz”

Rabia Meydanında meydana gelen katliamın yıl dönümü olan 14 Ağustos’un dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye`de de çeşitli etkinliklerle anıldığını belirten Yavuz, “Zulmün ve zalimin lanetlenmesi, mazlumun yanında saf tutulması için HÜDA PAR olarak bu tür etkinlikleri önemsiyor ve destekliyoruz. 14 Ağustos Dünya Rabia Günü`nü, Firavun`un, Nasır`ın, Sedat`ın ve Mübarek`in takipçilerine karşı Musa (a.s)`ın, El Benna`nın, Kutup`un ve Udeh`in takipçilerinin haklı ve şanlı kıyamı olarak görüyoruz. Zalim ve uşak ruhlu Sisi ve çetesi devrilip yerine İhvan-ı Müslimin öncülüğündeki Mısır Halkının meşru iradesi hâkim olana kadar devam edecek olan bütün eylemleri destekliyor, zalim Sisi ve çetesini lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR olarak zalime karşı mazlumdan yanayız”

HÜDA PAR olarak herkesi zulmün kimden geldiğine bakmaksızın ve mazlumun dinini, dilini ya da ırkını sorgulamaksızın zalime karşı mazlumun yanında yer almaya davet ettiklerini ifade eden Yavuz, “Ayrıca bu münasebetle yeryüzündeki bütün zalimleri lanetlediğimizi, adı sanı ne olursa olsun, Rohingya Müslümanlarından Filistinlilere, Kürtlerden Türkmenlere,  Ezdilerden Hıristiyanlara, Suriyeli mazlumlardan Doğu Türkistanlılara kadar bütün mazlumların yanında yer aldığımızı ve onlara olan desteğimizi yinelediğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir