• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
Sağlık için su depolarınızı temizleyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, sağlıklı su içilebilmesi için bina ve sitelerin su depolarının düzenli bir şekilde temizletilmesi gerektiğini belirterek, depoların enfeksiyon hastalıklarına davetiye çıkaran bir faktör olduğunun altını çizdi.

Sarı, su depolarının temizlenmesinin 6 ayda bir yapılmasının olması gereken uygulama olduğunu, ancak zorunlu olarak da yılda bir mutlaka temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Okulların su depolarını her yıl olduğu gibi bu yılda kendi inisiyatifleri ile temizlediklerini söyleyen DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Dicle Nehri ile sahip olunan modern İçme Suyu Arıtma Tesisi sayesinde Diyarbakır’ın temiz ve kaliteli bir su içtiğini ve bu suların kıymetinin  bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

“Temizlenmeyen su depoları pek çok sağlık sorununa yol açıyor”

Bina ve sitelerdeki su depolarının bakımının ve temizliğinin yapılmaması nedeniyle suyun kirlenerek çok ciddi hastalıklara yol açtığını söyleyen Sarı, “Kentimizde gerek binaların gerekse sitelerin su depoları kirleniyor. Bu depoların 6 ayda, en az da yılda bir kez temizlenmesi gerekiyor. Yıllarca temizlenmeyen depolar bile var. Temizlenmeyen su depoları ise pek çok sağlık sorununa yol açıyor. Sağlık sorunlarının önüne geçmek için su depolarının mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Kent sakinleri ALO DİSKİ 185 veya 339 01 41 No’lu telefonu arayarak konu ile ilgili bilgi edinebilecekler. ” dedi.

“Bir depo 10-15 metreküp su alıyor”

Kent sakinlerinin depolarını temizletmeleri için dilekçe ile DİSKİ’ye gelerek müracaat etmeleri halinde işlemlerin başlatılacağını ifade eden Sarı, “DİSKİ Genel Müdürlüğümüze yapılan müracaat sonrasında bir iş planı yapıyoruz. En az bir gün önce bina ya da siteye haber veriyoruz. Bu durumda depoya bir gün önceden su alınmaması gerekiyor. Ertesi sabah ekiplerimiz su deposundaki katı atıkları temizliyor ardından yıkıyor ve dezenfekte ederek teslim ediyor. Bir depo 10-15 metreküp su alıyor. 1 metreküp alanın temizlik maliyeti ise 6 TL dir. Bir deponun maliyeti 60-100 TL arasında değişiyor ve bu hizmet bedeli ise ortak aboneye yansıtarak tahsil ediliyor.” ifadelerini kaydetti. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir