• DOLAR 32.592
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2405.244
  • ...
Askeri alan belediyeye devrediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl kamuoyunun merakla beklediği askeri alanın belediyeye devri ile ilgili gelişmeleri aktaran Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, “Milli Savunma Bakanı, bu konunun daha fazla uzamaması yönünde talimat verdi. Konuyu takip ediyoruz. Milli Savunma Bakanlığı; Tugay ve Kolordu Komutanlığından rapor istiyor. O raporlar gittiğinde inşallah orayı devralacağız” dedi.

2012 yılında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Eşref Taş ile dönemin valisi ve tugay komutanının istişaresinin ardından, belediye eski binası karşısındaki 42 dönümlük askeri alanın belediyeye devrilerek ticari alana dönüştürülmesi için Milli Savunma Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmaların olumlu neticeye ulaşması beklenirken yaşanan tıkanıklık, ticari alan sorununu giderek büyütüyor. Son gelişmeleri aktaran Başkan Barakazi, çözüm için Milli Savunma Bakanı’nın talimat verdiğini söyledi.

Konuyu tugay komutanıyla görüştüğünü ifade eden Belediye Başkanı Barakazi, “Biz yer tespiti yaptıktan sonra Tugay Komutanımızın ifadesiyle 3 aylık bir sürede taşıma imkânı olacak. Bunu sağlarsak şehrin ticari alanı da genişlemiş olacak” açıklamalarında bulundu.

“Olumsuz rapor engelledi”
Askeri alanın devredilme aşamasında sıkıntı yaşandığını belirten Başkan Barakazi, “Askeri alan devredilmemiş. Tam devredilme aşamasına gelmiş, durmuş. Orada da askeriyenin bir takım talepleri var. O taleplerin maliyetini ortaya çıkarmışlar. Hatta Serdar Bey tamam demiş, bu maliyet çok büyük değil demiş. Fakat bilmediğimiz bir nedenden dolayı iş orada akamete uğramış. Normalde bir imza atılıp süreç başlatılacak. Fakat bununla ilgili engel sadece belediyede değil. Daha önce burada görev yapan bir komutanın son anda olumsuz bir raporu dolayısıyla bekleme olmuş” dedi.

“Milli Savunma Bakanı talimat verdi”
Konuyu öğrendikten sonra Tugay Komutanı ve Ankara’da Milli Savunma Bakanı ile görüştüğünü beyan eden Başkan Barakazi, “Türkiye’de yaklaşık 30 şehirde askeriyenin şehrin içinde kaldığı yönünde problemlerin olduğunu öğrendik. Milli Savunma Bakanı, bu konunun daha fazla uzamaması yönünde talimat verdi. Konuyu takip ediyoruz. Milli Savunma Bakanlığı; Tugay ve Kolordu Komutanlığından rapor istiyor. O raporlar gittiğinde inşallah orayı devralacağız. Zaten başvurumuzu da resmi olarak yaptık. Orayı aldığımızda Bingöl küçük de olsa bir nefes alacaktır” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir